Legendaarisen rakennuksen kohtalo keskeisellä paikalla Nokialla kiukuttaa yhä naapureita – ”Jokainen neliö halutaan täyttää kerrostaloilla”

Sotkanvirran kiinteistön asemakaavamuutos herättää vastustusta naapuritalon asukkaissa. Kaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä alkukeväästä, ja As oy Kavolinpuiston hallitus on jättänyt siitä kaupungille muistutuksen. Taloyhtiö kritisoi kaavaluonnosta jo vuonna 2019.

Sotkanvirran kiinteistössä toimii muun muassa K-market. Kaavamuutoksen valmistelussa tehdyn rakennusinventoinnin perusteella rakennuksen säilyttäminen on toivottavaa, mutta ei asemakaavalle asetetun tavoitteen mukaista. Takavasemmalla näkyy Kavolinmäen taloja.

3.5. 18:46

Sotkanvirran kiinteistön asemakaavamuutoksen tarkoituksena on sallia Nokian valtatien ja Souranderintien risteyksessä sijaitsevan, 1950-luvun jälkifunkkista edustavan entisen Osuusliike Voiman rakennuksen purkaminen. Samalla rakennusoikeutta lisätään, jotta tontille voitaisiin rakentaa 6- ja 9-kerroksiset kerrostalot liiketiloineen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut