Pirkanmaan sairaanhoito­piiri myy Fimlabin osakkeita – luopuu kaupan myötä enemmistö­osakkuudesta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirille jää kaupan jälkeen Fimlabista 46,2 prosentin omistus, joka siirtyy ensi vuoden alussa Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Sairaanhoitopiirin osuus Fimlabista on kaupan jälkeen alle puolet. Taysin D-rakennus ja pääovi kuvattiin 19. huhtikuuta.

2.5. 12:58

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt luopua laboratorioyhtiö Fimlabin enemmistöosakkuudesta ja myydä osakkeita muille Fimlabin omistajille, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Hallitus hyväksyi maanantaina kauppakirjan, jolla sairaanhoitopiiri myy Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle 165 ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille 88 Fimlab oy:n osaketta. Osakkeiden kappalehinta on 8 000 euroa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirille jää kaupan jälkeen Fimlabista 46,2 prosentin omistus, joka siirtyy ensi vuoden alussa Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Nykyiset omistajat ovat sopineet, että Fimlabin toiminta voi edelleen laajentua. Kasvun tulee tapahtua palvelutasoa ja pidemmän aikavälin kustannustehokkuutta vaarantamatta eikä kasvu saa vaarantaa yhtiön sidosyksikköasemaa.

Muun muassa koronatestejä ja testien analysointia tekevän Fimlab Laboratoriot oy:n verotettava tulo moninkertaistui viime vuonna edellisvuodesta yli 20 miljoonaan euroon.

Lue lisää: Fimlabilla jopa 20 miljoonan euron tulot: koronatestifirma nousi Pirkanmaan yhteisöverojen kärkijoukkoon – katso tästä suurimmat maksajat

Kiireellisen hoidon tavoitteesta jäätiin

Sairaanhoitopiirin hallitus merkitsi tiedoksi viime vuoden arviointikertomuksen, joka menee valtuuston käsiteltäväksi 23. toukokuuta. Arviointikertomuksen mukaan pääosa valtuuston asettamista viime vuoden tavoitteista saavutettiin. Osa tavoitteista jäi saavuttamatta erityisesti koronapandemian takia.

Arviointikertomuksen perusteella kiireettömään hoitoon pääsi viime vuonna kohtuullisen hyvin pandemiasta huolimatta, mutta tavoite kiireelliseen hoitoon pääsystä heikkeni edelleen edellisvuodesta. Tavoitteesta jäätiin myös henkilöstön turvallisuuskulttuurin kohdalla.

Heikoin turvallisuuskuva on akuuttihoidon toimialueella 7, johon kuuluvat muun muassa päivystyksen, ensihoidon ja tehohoidon palvelut.

Tavoitteesta jäätiin myös etävastaanottokäynneissä. Valtuuston tavoitteena oli, että kymmenen prosenttia Taysin ensi- ja uusintakäynneistä toteutuisi etävastaanottoina.

Fimlab

Suomen suurin laboratorioalan yritys, joka tuottaa laboratoriopalveluita sekä laboratorioalan koulutusta ja tutkimusta omistajilleen.

Omistajia Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymät sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä.

Toimipisteitä yli 110, asiakkaita noin 1,3 miljoonaa.

Lähde: Fimlab

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut