Marina Erhola on valittu Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi

Pirkanmaan aluevaltuusto on valinnut Marina Erholan Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi. Valinta toimitettiin suljettuna lippuäänestyksenä. Erhola sai ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä.

Pirkanmaan aluevaltuusto äänesti maanantaina 2. toukokuuta hyvinvointialueen johtajasta.

2.5. 13:23 | Päivitetty 2.5. 18:06

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi on valittu Marina Erhola. Pirkanmaan aluevaltuusto päätti asiasta kokouksessaan maanantaina 2. toukokuuta. Erhola toimii nykyisin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajana.

Vaali hyvinvointialueen johtajavalinnasta toimitettiin suljettuna lippuäänestyksenä. Erhola sai ensimmäisellä kierroksella 47 ääntä. Ääniä annettiin yhteensä 79. Edellytys suoraan valituksi tulemiselle oli, että hakija saa ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä.

Näin äänet jakautuivat

Vaalissa annettiin yhteensä 79 ääntä:

  • Marina Erhola 47 ääntä

  • Kari Hakari 17 ääntä

  • Taru Kuosmanen 14 ääntä

  • Oskari Auvinen 1 ääni.

Ensimmäisellä kierroksella olivat ehdolla periaatteessa kaikki virkaan hakeneet 12 ehdokasta. Erholan lisäksi valintaryhmän seulan läpi loppusuoralle etenivät sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kari Hakari ja Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen.

Lue lisää: Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajan paikasta kilpailevat Hakari, Erhola ja Kuosmanen tentissä: ”Miten saamme nykyistä paremmat ja sujuvammat palvelut kaikille?”

Johtaja saa tehtäväkseen luotsata Suomen suurimman, yli puolen miljoonan asukkaan hyvinvointialueen hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa. Pirkanmaan hyvinvointialueen budjetti on yhdessä pelastustoimen kanssa noin 2,35 miljardia euroa ja se työllistää noin 19 000 ihmistä.

Aluevaltuustossa on kaikkiaan 79 jäsentä. Aluevaltuustolle on esitetty, että hyvinvointialuejohtajan kokonaispalkka olisi enintään 17 500 euroa ja viran täytössä noudatettaisiin kuuden kuukauden koeaikaa.

Loppusuoralle yltäneistä johtajaehdokkaista paikan päällä kokousta seurasi vain Taru Kuosmanen.

Oikaisu 2.5. kello 19.35: Korjattu faktalaatikkoon Taru Kuosmasen saama äänimäärä oikeaksi (14).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut