Kartta: Satakunnan lennoston harjoitus rajoittaa liikkumista Pirkkalassa ja Lempäälässä

Harjoitusalueen teiden varsilla on sotilasalueen merkit. Paikalla voi olla myös henkilökuntaa tai puomeja ja aitoja, joten ulkopuolisten ei pitäisi vahingossa eksyä alueelle.

Tilapäinen harjoitusalue on käytössä 2.–6. toukokuuta.

2.5. 9:06 | Päivitetty 2.5. 10:08

Aamulehti

Satakunnan lennostossa on tällä viikolla käynnissä sotilaallinen harjoitus, joka vaikuttaa liikenteeseen Pirkkalassa ja Lempäälässä.

Satakunnan lennosto on perustanut harjoituksen ajaksi tilapäisen harjoitusalueen 2.–6. toukokuuta väliseksi ajaksi.

Siihen kuuluu Pirkkalasta kiinteistöjä Rajalan, Hyttyskorven, Suojasen, Sorkkalan, Kotiniityn, Metsolan ja Marsiniityn alueilta sekä Lempäälästä Aholan, Lehtolan, Hemmingin, Mäntykankaan ja Vinnen alueilta.

”Kyse on normaalista harjoitustoiminnasta”, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Petri Landkammer Satakunnan lennostosta kertoo. Hän kiistää epäilyt, että harjoitus liittyisi vallitsevaan turvallisuustilanteeseen.

Satakunnan lennoston esikuntapäällikkö, insinöörieverstiluutnantti Harri Saarinen kertoo, että kyse on normaalista, vuosisuunnitelman mukaisesta harjoituksesta, joka liittyy varussotilaiden koulutukseen.

”Varusmiehet harjoittelevat tukikohdan toimintoja henkilökunnan johdolla. Mukana on 170 varusmiestä ja 15 henkilökunnan jäsentä.”

Liikkumista rajoitetaan

Liikkumista harjoitusalueella rajoitetaan, koska sotilaalliset syyt ja ulkopuolisten suojaaminen sitä edellyttävät. Alueita käytetään materiaalin säilytykseen ja joukkojen ryhmitykseen, mikä voi aiheuttaa vaaraa ulkopuolisille.

Petri Landkammerin mukaan harjoitusalueen teiden varsilla on sotilasalueen merkit. Paikalla voi olla myös henkilökuntaa tai puomeja ja aitoja, joten ulkopuolisten ei pitäisi vahingossa eksyä alueelle.

Satakunnan lennoston esikunta perustelee päätöstä harjoitusalueen perustamisesta toteamalla, että harjoitus ei ole toteutettavissa pelkästään Puolustusvoimien pysyvässä käytössä olevilla alueilla.

Edelleen todetaan, että poikkeusolojen joukkojen harjoittaminen edellyttää ajoittain laajojen alueiden käyttöä myös muualla Pirkanmaan alueella. Näin kyetään harjoittamaan joukkojen taktisesti oikeita käyttöperiaatteita.

Edit kello 9.20: Lisätty esikuntapäällikkö Harri Saarisen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut