Tays saa uuden tehoambulanssin – lisää potilassiirron turvallisuutta

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamat uudet tehoambulanssit on lahjoitettu viidelle erityisvastuussa olevalle sairaanhoitopiirille. Tehoambulanssit helpottavat vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden siirtämistä eri alueiden välillä ja lisäävät potilasturvallisuutta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on rahoittanut viidelle erityisvastuussa olevalle sairaanhoitopiirille tehoambulanssit (kuvassa) potilaiden siirtokuljetuksia varten.

29.4. 14:27

Aamulehti

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays saa uuden monitoimisen tehoambulanssin, joka lisää vaativan potilassiirron turvallisuutta, kerrotaan Taysin perjantain tiedotteessa.

Taysin erityisvastuualueelle tehoambulanssi tuo tiedotteen mukaan uutta kyvykkyyttä vaativiin potilassiirtoihin, normaaliolojen poikkeustilanteisiin sekä poikkeusolojen tarpeisiin.

Vaativasta potilassiirrosta on kyse esimerkiksi silloin, kun tehohoitopotilasta siirretään sairaalasta toiseen. Siirtomatkat voivat olla pitkiä. Toisinaan sairaalasta lähtee esimerkiksi hoitaja tai lääkäri ensihoitajien tueksi saattamaan potilasta ja varmistamaan vaativan hoidon jatkuminen myös matkan aikana.

”Uudessa tehoambulanssissa sekä potilasturvallisuus että henkilöstön työturvallisuus paranevat nykytilanteeseen nähden”, korostaa Taysin ensihoidon ylilääkäri Sanna Hoppu tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamat uudet tehoambulanssit on lahjoitettu viidelle erityisvastuussa olevalle sairaanhoitopiirille. Aikaisemmin Suomessa ei ole ollut yhtenäistä kalustoa erityisen vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden sairaaloiden välisiä siirtokuljetuksia varten, vaan ambulanssien varustelu on vaihdellut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut