Narvan kyläpanimo ostamassa vanhan meijerin tilat Vesilahdella – Toiminta käyntiin jo kesällä

Panimon on tarkoitus siirtyä kesään 2022 mennessä viereisen meijerin tiloihin. Samalla arvorakennusta kehitetään tuotantotilaksi ja kohtaamispaikaksi.

Narvan kyläpanimo on kahden naisen eli Maija Huttusen (vas.) ja Sara Vallin pyörittämä käsityöläispanimo.

3.5. 6:00

Vesilahti

Vesilahden Narvassa sijaitsevan Narvan kyläpanimon on tarkoitus siirtyä kesään 2022 mennessä viereisen meijerin tiloihin ja lähteä lähivuosina kehittämään historiallisesta arvorakennuksesta monipuolinen palvelu ja matkailukokonaisuus.

Kyläpanimo toimii tällä hetkellä entisen pankin ja sittemmin päiväkodin tiloissa.

”Tavoitteemme on herättää historiallinen, 1920-luvulla rakennettu meijeri uudelleen eloon ja palauttaa se alkuperäiseen tarkoitukseensa tuotantotilaksi ja kohtaamispaikaksi – onhan meijeri toiminut jo aikoinaan kylän sydämenä. Tilat tulevat palvelemaan sekä matkailijoita että paikallisia artesaanipanimona, panimoravintolana ja monipuolisena palvelukokonaisuutena”, panimon osakas ja markkinoinnista vastaava Sara Valli toteaa.

1920-luvulla valmistunut Narvan meijeri on ollut yksityisomistuksessa, ja siirtyy nyt Narvan kyläpanimon tuotantotilaksi ja kyläbistroksi.

Toiminut televisiotuotannon kulissinakin

Meijerirakennus on rakennettu vuonna 1923 vanhan, kansalaissodan aikana poltetun tilalle. Historiansa aikana rakennus on toiminut muun muassa meijerinä, makkaratehtaana, baarina, pankkina, yksityiskotina sekä televisiotuotannon kulissina.

Kyläpanimon pääosakas ja panimomestari on merigeologi Maija Huttunen, jonka mielenkiinnosta ja harrastuksesta panimohanke lähti liikkeelle, kun Savonlinnassa sijaitsevan Mustan Virran Panimon vanhat laitteet tulivat myyntiin.

Lue myös: Maija Huttunen, 37, tutkii päivisin Näsijärven pohjassa makaavaa laivan hylkyä – Öisin hän panee olutta omassa kyläpanimossaan Vesilahdella

Pienpanimon osakkaaksi liittyi myös museoassistenttina Laukon kartanossa työskennellyt Sara Valli.

Tässä 1930-luvun kuvassa meijeri näkyy kuvan oikeassa yläreunassa. Alavasemmalla Narvan kivisilta, joka on edelleen paikallaan.

Toiminta käyntiin jo kesällä

Meijeriä remontoidaan kevyesti toukokuussa ja toiminta aloitetaan kesäkuussa 2022. Kesäkuun puolivälissä avataan Kyläbistro, joka toimii panimon niin sanottuna tap roomina eli anniskelupaikkana.

“Tällä hetkellä käyttämämme 200 litran laitteiston oheen tulee laajennuksen yhteydessä 1 500 litran laitteisto. Isommalla keittokoolla pääsemme varmistamaan tuotteidemme saatavuuden, mikä on ollut tähän asti vaihtelevaa”, sanoo Valli.

Narvan kyläpanimo

Kuva Narvan meijeristä silloin, kun se toimi alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Perustettiin vuonna 2017. Osa-aikainen käsityöläispanimotoiminta muuttui täyspäiväiseksi kevään 2022 aikana.

Kahden naisen omistama ja pyörittämä käsityöläispanimo, joka valmistaa eurooppalaistyyppisiä, makumaailmoiltaan pehmeitä ja lempeitä oluttuotteita.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 109 000 euroa.

Vanhassa Narvan meijerissä on tilaa kahdessa kerroksessa yhteensä vajaat 400 neliötä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut