Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitukseen nimettiin neljä uutta jäsentä – tutut nimet Pihlajalinnasta ja Särkänniemestä

Emoyhtiö Lähi-Tapiola Keskinäinen Vahinkoyhtiö tuo Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitukseen omat edustajansa. Hallintoneuvosto ehdottaa, että sen jäseniksi otetaan kaksi henkilöstön edustajaa.

Hallitukseen nousevat muun muassa terveystoimialan konsultti Teija Kulmala Kangasalta ja Särkänniemen toimitusjohtaja, ylöjärveläinen Miikka Seppälä.

4.5. 13:35

Aamulehti

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus on saanut neljä uutta jäsentä irtisanoutuneiden tilalle. Hallitukseen nousee Pirkanmaan Lähi-Tapiolan nimittämänä kaksi uutta jäsentä eli Särkänniemen toimitusjohtaja, ylöjärveläinen Miikka Seppälä sekä terveystoimialan konsultti Teija Kulmala Kangasalta.

Lisäksi Lähi-Tapiola Keskinäinen Vahinkoyhtiö eli Lähi-Tapiola-ryhmän emoyhtiö nimitti Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitukseen kaksi edustajaansa. He ovat Lähi-Tapiola Keskinäinen Vahinkoyhtiön lakiasiainjohtaja Teija Kerminen Espoosta sekä Lähi-Tapiola Keskinäisen Vahinkoyhtiön varatoimitusjohtaja Mika Makkonen Espoosta.

Teija Kulmala toimi vielä maaliskuussa lääkärikeskus Pihlajalinnan operatiivisena johtajana. Lääkärikeskus Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén erotettiin Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksesta 21. huhtikuuta sen jälkeen, kun Aamulehti uutisoi 13. huhtikuuta yhtiössä pitkään jatkuneista vakavista johtamis- ja työhyvinvointiongelmista.

Emoyhtiö Lähi-Tapiola Keskinäinen Vahinkoyhtiössä työskentelevä pitää kovana juttuna etenkin emoyhtiön edustajan, lakiasiainjohtaja Teija Kermisen nimittämistä Pirkanmaan alueyhtiön hallitukseen. Hän luonnehtii, että Kerminen ei hyväksy minkäänlaisia väärinkäytöksiä tai epäselvyyksiä.

Toinen keskusyhtiössä työskentelevä tulkitsee emoyhtiön edustajien nimeämisen Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitukseen tarkoittavan, että emoyhtiö pystyy näin tukevoittamaan otettaan alueyhtiöstä. ”Emoyhtiön on pakko nimittää omia luottopelaajiaan valvomaan hallintoa.”

Hänkin luonnehtii sekä Kermistä että Makkosta hyviksi tyypeiksi, joilla on hyvät arvot.

Aamulehti ei kerro työntekijöiden nimiä suojellakseen heitä joutumasta painostuksen kohteeksi tai esimerkiksi vaikeuksiin työssään.

Lue lisää: Vakuutusyhtiöstä paljastuu törkeyksiä: seksuaalista häirintää, vuosien kiusaamista, bordellitarinoita, erikoisia mökkitalkoita – Päähenkilönä ”Pirkanmaan keisari”

Hallintoneuvostoon kaksi henkilöstön edustajaa

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvosto päätti nimityksistä eilen tiistaina 3. toukokuuta.

”Nimityksissä hallitukseen on huomioitu Finanssivalvonnan määräykset, jotka edellyttävät hallitukselta tietynlaista osaamista. Hallituksen kokoonpano on nyt erittäin monipuolinen, siinä yhdistyy paitsi pirkanmaalainen paikallinen osaaminen, mutta myös erittäin ammattitaitoinen vakuutusliiketoiminta- ja henkilöstöosaaminen. Uskon tämän hallituksen lähtevän nyt hyvällä yhteistyöllä rakentamaan elämänturvayhtiötä eteenpäin”, hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa sanoo yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Hallintoneuvosto päätti myös esittää toukokuussa pidettävälle Pirkanmaan Lähi-Tapiolan yhtiökokoukselle, että hallintoneuvostoon nimitetään kaksi henkilöstön edustajaa. Asiasta päättää yhtiökokous.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa sanoo Aamulehdelle puhelimessa, että hallitukseen löydettiin hyvää pirkanmaalaista osaamista ja hyvää finanssipuolen osaamista. ”Uskon, että hallitus on hyvin toimintakykyinen.”

Keskusteliko hallintoneuvosto sinun asemastasi?

”Tärkein tehtävä tässä kohtaa on saada hyvä ja toimintakykyinen hallitus. Ne kokoukset, joissa minun tehtävääni arvioidaan, ovat sitten toiset kokoukset.”

Mitkä kokoukset?

”Esimerkiksi yhtiökokous ja järjestäytymiskokous.”

Jäsenet

Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvosto

Puheenjohtaja: Tiina Linnainmaa, maatalousyrittäjä, Hämeenkyrö

1. varapuheenjohtaja: Leena Sulonen, myyntipäällikkö, Tampere

2. varapuheenjohtaja: Panu Raipia, teatterinjohtaja, Tampere

Jäsenet:

Riku Elovirta, metsätalousinsinööri, Nokia

Pekka Haapakanni, ylikonstaapeli, Sastamala

Jari-Vesa Isokotamäki, lääkäri, Ylöjärvi

Juha Kallio, toiminnanjohtaja, Tampere

Leo Kinnunen, metsäneuvoja, Tampere

Tapani Kivini, yrittäjä, Tampere

Tarja-Riitta Koskinen, maanviljelijä, Juupajoki

Jari Kukko, varatuomari, Lempäälä

Jani Körhämö, riistapäällikkö, Pälkäne

Jussi Liemola, yrittäjä, Sastamala

Mika Myllymaa, yrittäjä, Sastamala

Kati Myllymäki, ylilääkäri, Tampere

Marja Mäkinen, toimitusjohtaja, Virrat

Jukka Niittyoja, maatalousyrittäjä, Ylöjärvi

Milla Nyberg, palvelupäällikkö, Orivesi

Minna Ojanen, yrittäjä, Tampere

Iina Peltomäki, opiskelija, Tampere

Heikki Penttilä, maanviljelijä, Pälkäne

Arto Pirttilahti, kansanedustaja, Mänttä-Vilppula

Heikki Rantanen, tutkimus- ja kehitysjohtaja, Kihniö

Heidi Rytky, museonjohtaja, Urjala

Aku Sajakorpi, näyttelijä-laulaja, Tampere

Antti Sarvana, metsätalousinsinööri, Ruovesi

Juho Siitari, varatuomari, Tampere

Kimmo Sirainen, toimitusjohtaja, Nokia

Olli Suurkari, optikko, yrittäjä, Pirkkala

Eero Teivaala, asianajaja, Ylöjärvi

Juha-Pekka Toukola, maatalousyrittäjä, Kangasala

Liljeströmistä puheenjohtaja

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus valitsi keskiviikkoaamuna 4. toukokuuta pitämässään järjestämiskokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen Tom Liljeströmin ja varapuheenjohtajaksi Susa Nikulan. Heidät valittiin hallitukseen 21. huhtikuuta, kun hallituksesta erotettiin entinen puheenjohtaja Harri Talonen ja jäsen Mikko Wirén.

Tiedotteessa Liljeström sanoo, että hallituksen yhtenä ensimmäisistä tärkeistä tehtävistä on valita yhtiölle uusi toimitusjohtaja. ”Olen vakuuttunut, että yhdessä toimitusjohtajan kanssa pääsemme aloittamaan hyvän yhteistyön", hän kommentoi tiedotteessa.

Jäsenet ja lähteneet

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus

Kahdeksasta hallitukseen vielä 21.4.2022 kuuluneesta jäsenestä on jäljellä enää kaksi.

Hallintoneuvosto erotti puheenjohtajan Harri Talosen ja jäsen Mikko Wirénin 21.4.

Heidän tilalleen hallintoneuvosto nimitti 21.4. Tom Liljeströmin ja Susa Nikulan.

Hallituksesta irtisanoutuivat 24.4. uusi vt. puheenjohtaja eli hallituksen aiempi varapuheenjohtaja Sanna Leivo sekä jäsenet Hanna Lehtimäki, Riikka Kivimäki ja Anu Rantala. Leivo toimi vt. puheenjohtajana vain kolme päivää.

Heidän tilalleen hallintoneuvosto nimitti 3.5. Teija Kulmalan, Miikka Seppälän, Teija Kermisen ja Mika Makkosen.

Hallituksessa ovat yhä alkuperäisistä jäsenistä Jouni Perttula ja Tommi Mustonen.

Lähtijät ja jäävät vaikenevat

Aamulehti ei ole useista yrityksistä huolimatta tavoittanut Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen jättäneitä naisjäseniä eli tamperelaista Leivon leipomon hallituksen puheenjohtajaa Sanna Leivoa, virtolaista Koillis-Sähkön toimitusjohtajaa Anu Rantalaa, tamperelaista Kasvunpaikan yrittäjää Riikka Kivimäkeä tai tamperelaista Itä-Suomen yliopiston professoria Hanna Lehtimäkeä kommentoimaan, miksi he jättivät Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen 24. huhtikuuta.

Lue lisää: Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitusta myllätään uusiksi, mutta miksi vakuutusyhtiön hallitusta valvova neuvosto havahtui ongelmiin vasta nyt? ”Pyydän anteeksi”

Myöskään alkuperäisessä hallituksessa vielä jäljellä olevat kaksi jäsentä, Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula Sastamalasta sekä tilintarkastusyhtiö Ernst & Youngin sekä sijoitusyhtiö XD Solutionsin juristi Tommi Mustonen Tampereelta eivät ole vastanneet Aamulehden useisiin soittopyyntöihin.

Myös Lähi-Tapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen on kieltäytynyt useasti Aamulehden puhelinhaastatteluista.

Lue lisää: Näin Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheen­johtaja kommentoi yhtiötä koskevaa kohua: ”Olen toiminut sen mukaan, millaiset tiedot ja kokonaiskäsitys asioista minulla on ollut”

Pirkanmaan Lähi-Tapiola

Hallintoneuvoston tehtävät

Keskinäisen yhtiömuodon ja laajan omistajapohjan vuoksi hallintoneuvostolla on yhtiössä merkittävä rooli ja valvontatehtävä, mikä poikkeaa pörssilistatuista yhtiöistä.

Tehtävät ovat:

valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan vastuulla olevaa yhtiön hallintoa

päättää hallituksen jäsenten lukumäärä sekä valita tarvittavat hallituksen jäsenet

määrätä hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiot

antaa varsinaiselle yhtiökokoukselle lausuntonsa tilinpäätöksestä ja tilintarkastuskertomuksesta

päättää asioista, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai muuta olennaista muuttamista, ellei asia lain mukaan kuulu yhtiön muun toimielimen päätösvaltaan

voi antaa hallitukselle ohjeita asioissa, jotka ovat laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä

Lähde: Pirkanmaan Lähi-Tapiola

Päivitys 4.5.2022 kello 14.10: Uutiseen on lisätty hallintoneuvoston puheenjohtajan Tiina Linnainmaan puhelimessa antamat kommentit sekä emoyhtiön lähteiden kommentit hallitukseen nimitetyistä Teija Kermisestä ja Mika Makkosesta.

Korjaus 5.5.2022 kello 11.30: Hallintoneuvoston jäsenen Mika Myllylän kotipaikkakuntana luki tietolaatikossa Kiikoinen, mutta se on nykyään osa Sastamalaa. Juha-Pekka Toukolan kotipaikkakuntana luki Sahalahti, mutta se on nykyisin osa Kangasalaa. Eero Teivaalan asuinpaikkana oli Siivikkala, mikä on osa Ylöjärveä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut