Pirkkalan päiväkodin palo syttyi alaikäisen tulitikkuleikeistä – parhaillaan selvitetään, koska osa ryhmistä voi palata

Poliisi kertoo kuulustelleensa lapsen, mutta hänen alaikäisyytensä takia asia ei etene syyteharkintaan.

Kurikansiiven päiväkodin katto paloi pahoin Pirkkalassa maanantai-iltana. Palo sai alkunsa tulitikkuleikeistä.

29.4. 8:10 | Päivitetty 1.5. 22:02

Aamulehti

Pirkkalassa Kurikansiiven päiväkodissa maanantai-iltana syttynyt tulipalo sai alkunsa alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä. Asia on selvinnyt tutkinnassa ja poliisi on kuulustellut lapsen, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Asia ei etene syyteharkintaan lapsen alaikäisyyden takia.

Kurikansiiven päiväkodissa syttyi maanantai-iltana uhkaava palo, joka eteni ainakin osin rakennuksen katostakin läpi ja eteni myös seinärakenteisiin. Poliisi epäili paloa tahallaan sytytetyksi ja tutki tapahtunutta tuhotyönä.

Alaikäisellä ei ole rikosoikeudellista vastuuta, mutta hänellä on vahingonkorvausvelvollisuus. Alle 18-vuotias on velvollinen korvaamaan vahingoista määrän, joka katsotaan kohtuulliseksi suhteessa esimerkiksi hänen ikäänsä, kehitystasoonsa, teon laatuun sekä vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusoloihin.

Poliisi kertoo, ettei sillä tässä vaiheessa ole tietoja vahinkojen suuruudesta.

Kaksi ryhmää palaa ensin

Kurikansiiven päiväkodissa on neljä ryhmää ja 70–80 lasta. Päiväkodin johtaja Johanna Juurikorpi kertoo perjantaina, että kaksi ryhmää pääsee mahdollisesti palaamaan Kurikansiiven päiväkotiin jo lähiaikoina. Aikataulu tarkentunee tapaamisessa terveystarkastajan kanssa perjantaina.

Tällä viikolla Kurikansiiven yksi ryhmä on ollut Kurikan Helmen päiväkodin salissa, yhdelle pienten ryhmälle järjestyivät tilat Kurikankulman päiväkodin ja koulun tiloista ja lisäksi kaksi ryhmää on ollut Kurikankulman salissa. Kurikankulman salissa olevat kaksi ryhmää palaavat Kurikansiipeen ensimmäisinä, kun sinne on mahdollista palata.

Juurikorven mukaan päiväkodin tiloista noin puolet säästyi savuvahingoilta ja rakenteellisilta vahingoilta niin, että niihin päästään palaamaan ensin. ”Nyt katsotaan puhdistustoimet ensin, että sinne on turvallista palata”, Juurikorpi kertoo.

Yllättävästä tilanteesta ja uusista järjestelyistä huolimatta päivät ovat Juurikorven mukaan sujuneet kohtalaisen rauhallisesti. ”Lapset ovat osittain varmasti innoissaan, kun on erilaiset paikat ja tavarat.” Tulipaloa on käsitelty lasten tarpeiden, kysymysten ja huolenaiheiden mukaan. ”Emme ole korostaneet tai nostaneet asiaa, mutta jos lapset kyselevät ja esittävät huolta, vastaamme niihin tarpeisiin.”

Lue lisää: Poliisilla on epäily Pirkkalan päivä­kodin palon tekijästä, rikosnimikkeenä tuhotyö – Lapset aloittivat päivänsä tänään naapuri­päiväkodissa: ”Tämän päivän aikana varmaan ratkeaa paljon”

Lue lisää: Päiväkodin katto paloi pahoin Pirkkalassa, paloa epäillään tahallaan sytytetyksi: ”Alkutilanne ollut hyvin uhkaava” – kymmeniä lapsia väistötiloihin

Täydennys 29.4.2022 kello 10.09: Täydennetty juttua Johanna Juurikorven haastattelulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut