Pirkanmaalla on voimassa varoitus ruohikkopaloista: Keskiviikkona tuli uhkasi jo rakennuksia – Sastamalassa tuli karkasi kaivonrenkaasta

Ruohikkopalojen vaara on kuivuuden vuoksi suuri juuri nyt Pirkanmaalla.

27.4. 13:27 | Päivitetty 27.4. 19:51

Aamulehti

Pirkanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus ainakin torstaihin kello 14.30 asti. Ilmatieteen laitoksen mukaan ruohikkopalojen vaara on kuivuuden vuoksi suuri. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Maastopalot työllistivät Pirkanmaan pelastuslaitosta jo keskiviikkona. Pelastuslaitos sai hälytyksiä maastopaloista Sastamalassa, Urjalassa ja Ikaalisissa.

Pelastuslaitos kertoo, että eri puolilla Pirkanmaata syttyi keskiviikkona ruohikkopaloja huolimattoman avotulen käytön ja risujen polton vuoksi. Tuli uhkasi myös rakennuksia.

Tuli levisi kaivonrenkaasta

Keskiviikkona vähän ennen kello kahtatoista ilmoituksen maastopalosta Sastamalan Pahankorventiellä. Yksiköitä kohteeseen lähti 8.

”Mies oli poltellut risuja betonisessa kaivonrenkaassa, josta tuli oli karannut maastoon. Mies oli saanut itse sammutettua näkyvät liekit. Paloalue oli noin kymmenen kertaa viisitoista metriä. Pelastuslaitos kasteli vielä maaperän kunnolla”, kertoo päivystävä palomestari Teemu Turtonen.

Palomestari kertoo, että palopaikasta oli noin viidenkymmenen metrin verran matkaa lähimpään asuintaloon.

Pelastuslaitos muistuttaa, että ruohikkopalovaaravaroituksen aikana avotulen teko maastoon on kielletty. Pelastuslaitos ilmoittaa kaikki sytytetyt palot poliisin tutkittaviksi.

Juttua päivitetty 27.4.2022 kello 19.49: Lisätty tieto ruohikkopalovaaravaroituksesta ja eri puolilta Pirkanmaata tehdyistä maastopalohälytyksistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut