Hämeenkyrön vanha paloasema etsii uutta omistajaa – Kyselytulvan perusteella ostaja on löytymässä: ”Periaatteessa asunnonkin voi tehdä”

Hämeenkyrön kunta myy vanhaa paloasemaa huutokaupalla. Kunta arvioi, että kiinteistöstä on useita kiinnostuneita.

Tyhjilleen jäänyt Hämeenkyrön paloasema etsii uutta omistajaa huutokaupalla. Kunta arvioi, että myyntihinta asettuu 150 000–200 000 euron välille.

28.4. 7:30

Aamulehti

Hämeenkyrön uusi paloasema otettiin käyttöön tammikuun alussa. Uuden paloaseman myötä tyhjilleen jäänyt vanha paloasema etsii nyt uutta omistajaa nettihuutokaupassa.

Hämeenkyrön kunnan työmaainsinööri Juha Haapanen kertoo, että paloasema laitettiin myyntiin nopeasti sen jälkeen, kun Pirkanmaan pelastuslaitos luovutti sen kunnalle maaliskuun lopussa.

Lue lisää: Hämeenkyrön paloaseman vihkiäis­tilaisuus sai yllättävän käänteen – Lauri Lyly: ”Olisin minä vähemmälläkin uskonut, että puhe on liian pitkä”

Paloasema laitettiin julkiseen myyntiin tiistaina. Keskiviikkona aamupäivällä siitä oli jätetty viisi tarjousta, joista korkein oli 10 500 euroa.

Paloasemaa myydään huutokaupassa 100 vuorokauden ajan. Haapanen arvioi, että tänä aikana hinta nousee vielä.

”Sitä, mihin myyntihinta lopulta asettuu, voi vain arvailla, mutta arvioin hinnan nousevan jonnekin 150 000 ja 200 000 euron välille.”

Haapanen luottaa siihen, että kaupat syntyvät, sillä kyselyitä on tullut useita jo siinä vaiheessa, kun uuden paloaseman rakentaminen oli vielä kesken.

”En voi kertoa, ketkä sitä ovat kyselleet, mutta yhteydenottoja on tullut paikallisilta ja myös kunnan ulkopuolella sijaitsevilta yrityksiltä.”

Asunnon rakentaminen mahdollista

Haapasen mukaan vanha paloasema sopii parhaiten yrityksen käyttöön, mutta tiloihin on mahdollista tehdä myös muutakin.

”Täysin omakotitalokäyttöön rakennusta tuskin voi muuttaa, mutta kyllä siihen periaatteessa asunnonkin voi tehdä osaksi kokonaisuutta.”

Yritystoiminnan näkökulmaa tukee Haapasen mukaan myös se, että noin 6 100 neliömetrin rakennuksessa on reilusti hallitilaa, mutta myös toimistotiloja.

Huutokauppailmoitukseen on lisätty useita kuvia kohteesta. Kuvien perusteella kohdetta ei kuitenkaan tarvitse ostaa, vaan kunta järjestää kevään ja kesän aikana useamman esittelyn.

”Kuuden näytön avulla haluamme varmistaa, että jokainen, joka kohteen haluaa nähdä, varmasti pääsee paikalle. Uskoisin kuitenkin, että kahden ekan näytön aikana käyvät he, jotka ovat siitä tosissaan kiinnostuneita.”

Myydään purkukuntoisena

Vanha paloasema on ollut käytössä maaliskuuhun saakka. Tästä huolimatta kunta myy sitä purkukuntoisena, eikä ota mitään vastuuta rakennuksen kunnosta sen jälkeen, kun se on vaihtanut omistajaa.

Rakennuksessa ei ole tehty kuntotutkimuksia, mutta Haapanen arvioi sen olevan ikäisekseen hyvässä kunnossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut