Ylöjärven uusi skeittipuisto on jo kovassa käytössä, vaikka se ei ole vielä edes valmis: ”Lopputuloksesta on tulossa aika mielenkiintoinen”

Ylöjärven uusin liikuntapaikka, 1 500 neliömetrin kokoinen skeittipuisto on viimeistelyä vaille valmis. Vaikka virallisia avajaisia ei ole vielä pidetty, lapset ja nuoret ovat jo ottaneet paikan omakseen.

Ylöjärven Metsäkylässä asuva Kasperi Kork skuuttaili tottuneesti Ylöjärven skeittipuistossa maanantaina alkuillasta. Kork arvioi, että skeittipuistossa tulee vietettyä paljon vapaa-aikaa.

27.4. 5:30

Aamulehti

Ylöjärven Elovainiolle rakennettu skeittipuisto avautuu käyttäjille virallisesti kesäkuun alussa. Vaikka avajaisiin on vielä aikaa, on skeittipuisto jo kovassa käytössä.

Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää arvioi, että lumien sulamisen jälkeen paikalla on ollut päivittäin noin 40–50 samanaikaista käyttäjää.

Vaikka vielä ei ole valmista, skeittipuisto on jo saanut hyvän vastaanoton. Tanhuanpään mukaan hieman liiankin hyvän vastaanoton.

”Tämä kertoo siitä, että olemme vastanneet kysyntään. Nyt pitäisi kuitenkin malttaa vielä hetki, että saamme reuna-alueet sekä loput kalustukset tehtyä. Töitä on vaikeaa saattaa loppuun turvallisesti, jos puisto on jatkuvasti täynnä.”

Tanhuapää kertoo, että kaivinkoneet ovat paikalla parin viikon ajan. Tänä aikana esimerkiksi reuna-alueita rajataan kivikoreilla ja kiveyksillä. Lisäksi alueelle asennetaan penkkiryhmiä.

”Haemme parhaillaan alueen visuaalista ilmettä, ja tähän myös panostetaan. Omasta mielestäni lopputuloksesta on tulossa aika mielenkiintoinen.”

Ylöjärven skeittipuisto on viimeistelytöitä vaille valmis. Konsta Okkolinin ajaman kaivinkoneen läsnäolo ei maanantaina alkuillasta skeittaajia häirinnyt.

Ylöjärven skeittipuisto on 1 500 neliömetrin kokoinen. Alueesta 1 000 neliömetriä on komposiittiasvalttia ja yhteensä 500 neliömetrin kokoiset päätyalueet betonia. Alueella sijaitsee erilaisia elementtejä, joita voi skeittauksessa voi hyödyntää.

”Hyvä paikka”

Maanantaina alkuillasta Tanhuanpään jo aikaisemmin tekemät havainnot laajasta käyttäjäjoukosta oli helppo nähdä.

Viiden jälkeen alkuillasta skeittipuistossa oli useita kymmeniä nuoria, joista useimmat olivat saapuneet paikalle kavereiden kanssa.

Paikalla olleiden yleinen mielipide oli, että pitkään odotettu skeittipuisto täyttää nuorten odotukset paikasta, jossa voi liikkua ja viettää aikaa.

Nuorten näkemyksen jakoi myös ylöjärveläinen Ulla Metsänen, joka oli paikalla kahden pienemmän lapsen kanssa.

”Tämä on mukava paikka lapsille ja nuorille touhuta. Vaikka tämä on hieman syrjässä, sijaitsee tämä sopivan matkan päässä monesta paikasta”, Metsänen sanoi.

Ylöjärven lukion abit Juho Laivo ja Otso Kuulas kertoivat olevansa skeittipuistossa ensimmäistä kertaa. He arvioivat, että siitä tulee nopeasti suosittu.

”Täällä on paljon erilaisia elementtejä ja tämä on myös riittävän suuri. Yleensä vastaavat paikat ovat vain neljäsosan tästä alueesta”, Laivo ja Kuulas sanoivat.

Puiston oli ottanut nopeasti omakseen myös moni muu. Temppupotkulaudalla sujuvasti erilaisia hyppyjä tehnyt Kasperi Kork kommentoi skeittipuistoa paikaksi, jossa hän tulee todennäköisesti viettämään usein aikaa.

”Olen täällä ekaa kertaa ja on hyvä paikka”, Kork kommentoi.

Lue lisää: 10 vuotta suunnitellun Ylöjärven skeittipuiston piti olla valmis syksyllä, mutta rakentaminen on sakannut pahasti – Kaupunki vaikenee syistä taustalla

Ylöjärven skeittipuisto

Sijaitsee Ulkoilijantiellä koulutuskeskus Valon vieressä.

Valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2022.

1 500 neliömetrin kokoinen. Alueesta 1 000 neliömetriä on komposiittiasvalttia ja yhteensä 500 neliömetrin kokoiset päätyalueet betonia.

Skeittipuistossa on erilaisia hyppyreitä, kaiteita ja rappusia sekä erilaisia tasoja.

Alueelle asennetaan toukokuun aikana myös penkkiryhmiä.

Suunnitteluun ovat osallistuneet paikalliset rullalautailun harrastajat.

Kokonaisbudjetti on noin 600 000 euroa.

Vaikka skeittipuistossa oli maanantaina alkuillasta useita kymmeniä liikkujia, kaikille löytyi hyvin tilaa. Ylöjärven Metsäkylässä asuva Kasperi Kork teki alueella sujuvia hyppyjä temppupotkulaudan avulla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut