Kartta näyttää kesän harvinaiset tietyökohteet Pirkanmaalla – rahaa tiestöön on enemmän kuin viime vuonna, mutta se ei auta

Pirkanmaan teiden päällystysmäärät ovat lähes puolittuneet kahdessa vuodessa. Miharintietä Nokian Linnavuoressa tekohengitetään valupaikoilla. Korjauksista huolimatta alemman tieverkon kunto rapistuu silmissä. Tässä jutussa kerrotaan, missä Pirkanmaan teitä päällystetään tänä kesänä ja miksi kaikille teille ei riitä rahaa.

Mika Syrjälä varmistelee asvalttikoneen työn jälkeä Miharintiellä Linnavuoressa Nokialla. Valupaikan päälle tuleva sorakerros varmistaa, ettei paikkakohta jää liian liukkaaksi. Urakoitsija tulee Ähtäristä.

Siinä ei montakaan sekuntia kulu, kun asvalttikone pudottaa levittimestään bitumikakun tien reikään ja tasoittelee sen etulevyllään. Miharintiellä Nokian Linnavuoressa on taas yksi vaaranpaikka vähemmän.

Reikäpaikkaajilla on käynnissä sesonkiaika. Kovan talven jäljiltä moni päätiekin, mutta varsinkin pienemmät tiet ovat paikoin kaameassa kunnossa. Vanhat päällysteet ovat murentuneet alta, kuluneet urille tai reikiintyneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut