Poliisilla on epäily Pirkkalan päivä­kodin palon tekijästä, rikosnimikkeenä tuhotyö – Lapset aloittivat päivänsä tänään naapuri­päiväkodissa: ”Tämän päivän aikana varmaan ratkeaa paljon”

Kurikansiiven päiväkodissa syttyi maanantai-iltana uhkaava tulipalo, jota poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi. Poliisi tutkii tapahtunutta tuhotyönä. Lapset ja henkilökunta sijoitettiin tiistaiksi Kurikankulman päiväkotiin ja kouluun. Tulevien päivien järjestelyt ovat edelleen auki.

Pirkkalassa Kurikansiiven päiväkodissa syttyi tulipalo päiväkodin kattorakenteissa maanantai-iltana. Tältä päiväkoti näytti tiistaina.

26.4. 9:33 | Päivitetty 26.4. 19:33

Aamulehti

Pirkkalassa Kurikansiiven päiväkodin lapset ja henkilökunta siirrettiin maanantai-iltana syttyneen tulipalon takia tiistaiksi evakkoon Kurikankulman päiväkotiin ja kouluun.

Kurikansiiven päiväkodissa syttyi maanantai-iltana uhkaava palo, joka eteni ainakin osin rakennuksen katostakin läpi ja eteni myös seinärakenteisiin.

Lue lisää: Päiväkodin katto paloi pahoin Pirkkalassa, paloa epäillään tahallaan sytytetyksi: ”Alkutilanne ollut hyvin uhkaava” – kymmeniä lapsia väistötiloihin

Kurikansiiven päiväkodissa on neljä ryhmää. Päiväkodissa on 70–80 lasta eri puolilta Pirkkalaa.

Päiväkodin johtajan Johanna Juurikorven mukaan tänään selvitellään, kuinka pitkään lapset ja henkilökunta joutuvat olla evakossa. ”Voi olla, että osaan päiväkodista pääsee nopeamminkin, mutta tällä hetkellä he ovat tuossa naapuripäiväkodissa.”

Kuva päiväkodista näyttää, miten seinä- ja kattorakenteita tuhoutui palossa.

Päiväkodin seinustalle oli raivattu palaneita materiaaleja.

Tältä päiväkodin pihassa näytti tiistaina:

Moni lapsi jäi kotiin

Juurikorpi kertoi Aamulehdelle eilen maanantai-iltana, että vanhempia pyydettiin pitämään lapset kotona tiistaina, jos se on mahdollista. Vanhemmille ilmoitettiin maanantai-iltana, että päiväkoti ei ole auki ainakaan tiistaina.

”Moni perheistä sai järjestettyä niin, että lasta ei tarvinnut jättää hoitoon, mutta varhaiskasvatusta on koko ajan tarjolla niille, ketkä sitä tarvitsevat.”

Tulevien päivien järjestelyt ovat edelleen auki. Tällä hetkellä selvitellään, millaisia vaurioita palo on aiheuttanut. ”Tässä vaiheessa mennään päivä kerrallaan, mutta tämän päivän aikana varmaan ratkeaa paljon.”

Korjaukset pyritään Juurikorven mukaan aloittamaan mahdollisimman pian. ”Siellä suojataan nyt rakenteita ja muita. Siitä lähdetään sitten työstämään.”

Tältä sammutustyöt näyttivät maanantai-iltana noin kello 20:

Palo levisi osittain myös päiväkodin seinärakenteisiin.

Paljon äkkinäisiä järjestelyjä

Tulipalo aiheutti sen, että äkkinäisiä järjestelyjä on jouduttu tekemään paljon. Juurikorven mukaan kaikkia palon vaikutuksia ei vielä tiedetäkään.

”Esimerkiksi henkilökunnan kaikki työ- ja ulkovaatteet ovat päiväkodissa. Samoin siellä on lasten tavaroita. Tietysti myös se, että kun ei päästä täysin toimimaan omissa tiloissa. Kaikkia tällaisia aikataulullisia juttuja.”

Juurikorpi seurasi sammutustöitä eilen illalla tulipalopaikalla ja kertoi Aamulehdelle olevansa järkyttynyt. Juurikorpi kertoo, että hän on selvinnyt alun järkytyksestä ”ihan hyvin”.

”Tässä mennään nyt päivä ja hetki kerrallaan. Ei tässä oikein muutakaan voi.”

Tahallaan sytytetty

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Marko Peltonen kertoo, että päiväkodin tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi tutkii tapahtunutta rikosnimikkeellä tuhotyö.

Poliisilla on epäily tulipalon sytyttäjästä. Tutkinta on poliisin mukaan vasta alkuvaiheessa. Poliisi kertoo, että se ei siksi tiedota asiasta enempää.

Paikalla oli maanantai-iltana useita Pirkanmaan pelastuslaitokselta useita yksikköjä, jotka purkivat katon rakenteita.

Juttua päivitetty 26.4.2022 kello 16.05: Lisätty tieto tutkintanimikkeestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut