Nokian Pitkässäniemessä sijaitsee koulu, jota käy alle 30 oppilasta – Lapsia ei soviteta muottiin, vaan koulunkäynti muuttuu lapsen tarpeiden mukaan

Rajasalmen koulu on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämistä kymmenestä Elmeri-koulusta. Kouluissa kehitetään nyt vaativan konsultaation mallia, jonka tavoitteena on vähentää vaativan erityisen tuen palveluntarvetta kunnissa ja vahvistaa inkluusiota oikea-aikaisella tuella.

Rajasalmen koulun erityisluokanopettaja Emma Mäkinen työssään vaikeavammaisten luokassa. Rajasalmen koulu on yksi Elmeri-kouluista, joille myönnetyn rahoituksen avulla on käynnistetty vaativan erityisen tuen kehittämis- ja yhteistyöverkostojen toimintaan liittyvä kehityshanke.

26.4. 6:30

Nokian Pitkänniemen alueella toimivassa Rajasalmen koulussa tehdään tärkeää työtä. Koulussa pyritään yhdenmukaistamaan ja kehittämään vaativan erityisen tuen osaamista kehitysvammaopetuksessa.

Rajasalmen koulu on yksi kymmenestä erityishuollon palveluiden yhteydessä tai lähellä toimivista kouluista, jotka Opetus- ja kulttuuriministeriö nimesi vuonna 2017 Elmeri-kouluiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut