Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus uusiksi – puheenjohtaja Harri Talonen ja Mikko Wirén ulos

Aamulehti toi Pirkanmaan Lähi-Tapiolan ongelmat julkisuuteen aiemmin huhtikuussa. Vakuutusyhtiöstä paljastui vakavia ongelmia, muun muassa vuosien kiusaamista, seksuaalista häirintää ja työilmapiiriongelmia.

Aamulehti julkaisi aiemmin huhtikuussa laajan artikkelin, jossa Pirkanmaan Lähi-Tapiolan työntekijät kertoivat entisen toimitusjohtajan asiattomasta käytöksestä ja vuosia jatkuneista vakavista työilmapiiriongelmista. Kuvassa Pirkanmaan Lähi-Tapiolan konttorin pääsisäänkäynti Tampereen Itsenäisyydenkadulla.

22.4. 8:31 | Päivitetty 22.4. 12:55

Aamulehti

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen kokoonpano vaihtuu. Hallituksen puheenjohtaja Harri Talonen ja jäsen Mikko Wirén eivät jatka Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksessa. Hallitukseen on nimitetty kaksi uutta jäsentä hallintoneuvoston torstain kokouksessa. Hallituksen uudet jäsenet ovat Tom Liljeström ja Susa Nikula. Hallituksen vt. puheenjohtajana toimii Sanna Leivo, joka oli aiemmin hallituksen varapuheenjohtaja.

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvosto tiedottaa, että hallintoneuvosto on päättänyt yhtiön asiakkaiden ja henkilöstön luottamuksen vahvistamiseksi vapauttaa osan hallituksen jäsenistä ja nimittää tilalle uusia jäseniä.

”Julkisuudessa esiin tulleet asiat yhtiön entisen toimitusjohtajan toiminnasta ovat tuomittavia ja on selvää, että yhtiössä on tapahtunut virheitä. Haluan pyytää anteeksi yhtiön koko henkilöstöltä ja asiakkailta sekä entisiltä työntekijöiltä, että emme ole olleet täysin heidän luottamuksensa arvoisia”, Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa sanoo tiedotteessa.

Aamulehti toi Pirkanmaan Lähi-Tapiolan ongelmat julkisuuteen aiemmin huhtikuussa laajassa artikkelissa. Vakuutusyhtiöstä paljastui vakavia ongelmia, muun muassa vuosien kiusaamista, seksuaalista häirintää ja työilmapiiriongelmia. Vakuutusyhtiön entiset ja nykyiset työntekijät kertovat jutussa Lähi-Tapiola Pirkanmaan entisen toimitusjohtajan Pentti Kuuselan asiattomasta käytöksestä.

Aamulehti uutisoi, että Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus sai tietää ongelmista jo yhdeksän vuotta sitten. Molemmat nyt hallituspaikkansa jättävät Harri Talonen ja Mikko Wirén olivat Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallituksessa jo vuonna 2013. Vuoden 2013 hallituksesta on nykyisessä hallituksessa vielä Hanna Lehtimäki.

Hallintoneuvosto edustaa Pirkanmaan Lähi-Tapiolan omistaja-asiakkaita. Se valitsee hallituksen ja valvoo sen toimintaa.

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa mahdollisimman pian.

”Toivon, että yhtiön uusi hallitus pääsee kertomaan mahdollisimman pian uuden toimitusjohtajan valinnasta. Työtä asiakkaidemme luottamuksen vahvistamiseksi on edessä paljon, mutta uskomme, että panostamalla vahvasti henkilöstön hyvinvointiin ja johtamiseen voimme viedä pirkanmaalaisten omistaman yhtiön uudelle aikakaudelle entistä ehompana”, Linnainmaa sanoo tiedotteessa.

Näin Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus uudistuu

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus myllätään uusiksi.

Paikkansa hallituksessa menettävät hallituksen puheenjohtaja, Tampereen yliopistosta vuoden 2021 lopussa eläköitynyt kehitysjohtaja Harri Talonen ja hallituksen jäsen, lääkärikeskus Pihlajalinnan perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén Pirkkalasta.

Uudet jäsenet ovat hallitusammattilainen DI, KTM Tom Liljeström Espoosta ja henkilöstöjohtaja, KM Susa Nikula Helsingistä.

Hallituksen muu kokoonpano pysyy entisellään. Muut jäsenet ovat:

Sanna Leivo, vt. puheenjohtaja, Leivon Leipomon hallituksen puheenjohtaja Tampereelta. Leivo oli ennen perjantaina uutisoituja muutoksia Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen varapuheenjohtaja.

Riikka Kivimäki, Kasvukerroin oy:n liikkeenjohdon konsultoinnin yrittäjä Tampereelta.

Hanna Lehtimäki, Itä-Suomen yliopiston professori Tampereelta.

Tommi Mustonen, Tilintarkastusyhtiö Ernst & Youngin sekä sijoitusyhtiö XD Solutionsin juristi Tampereelta.

Jouni Perttula, Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Sastamalasta.

Anu Rantala, Koillis-Sähkön toimitusjohtaja Virroilta.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Täsmennys 22.4.2022 kello 11: Mikko Wirén ei jatka Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksessa. Jutun faktalaatikosta aiemmasta muotoilusta saattoi saada käsityksen, että Wirén jatkaisi hallituksessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut