Nämä kolme jatkavat Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajahaussa – Kokonaispalkaksi ehdotettiin korkeintaan 17 500 euroa

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus haastatteli torstaisessa kokouksessaan hyvinvointialuejohtajan haussa kolmea hakijaa, jotka etenevät aluevaltuuston haastatteluun ja lopulta äänestykseen.

Marina Erhola, Kari Hakari ja Taru Kuosmanen jatkavat Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajahaussa.

21.4. 20:26 | Päivitetty 21.4. 21:21

Aamulehti

Pirkanmaan aluehallitus haastatteli torstaina hyvinvointialuejohtajan valinnassa kolmea hakijaa, jotka ovat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola, sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kari Hakari ja Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen.

Soveltuvuustesteissä pois tippui siis aiemmasta haastatteluvaiheesta jatkoon päässyt Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Lue lisää: Neljä jatkaa haussa Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi

Aluehallituksen haastattelussa olleet hakijat jatkavat 27. huhtikuuta pidettävään aluevaltuuston haastatteluun, jonka jälkeen aluevaltuuston on tarkoitus äänestää hyvinvointialueen johtajasta 2. toukokuuta pitämässään kokouksessa.

Aluehallitus esitti myös, että aluevaltuuston lopulta määrittelemä hyvinvointialuejohtajan kokonaispalkka olisi korkeintaan 17 500 euroa kuukaudessa.

Kolme soveltuvuustesteistä jatkoon mennyttä ja aluehallituksen haastattelemaa hakijaa valikoituivat hyvinvointialueen väliaikaisena johtajana toimivan Jukka Alasentien mukaan pitkän pohdinnan ja harkinnan tuloksena.

”Meillä ei ollut neljää appelsiinia, vaan neljä eri hedelmää. Kysymys oli siitä, millaista johtajaa haetaan. Kaikki nämä neljä, jotka testattiin, olivat niin erilaisia profiililtaan, että keskustelu käytiin lähinnä siitä, kuka sopii haluttuun profiiliin parhaiten.”

Soveltuvuustesteissä tarkastelun kohteena oli Alasentien mukaan muun muassa strateginen johtaminen, muutosjohtaminen, operatiivinen johtaminen sekä verkostoitumiseen liittyviä asioita.

Aluevaltuusto äänestää ehdokkaista lopulta Alasentien mukaan suljetulla lippuäänestyksellä, jossa valittavan johtajan täytyy saada enemmistö annetuista äänistä. Tarvittaessa äänestyksessä järjestetään toinen kierros.

Lue lisää: Varsinais-Suomen aluehallitus esittää hyvinvointialueen johtajan virkaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaa Tarmo Martikaista

Myös muita johtajavirkoja perustettiin

Pirkanmaan aluehallitus perusti torstain kokouksessaan myös hyvinvointialueen hallinnon ja palvelujen johtavia virkoja ja päätti laittaa ne liikkeenluovutuksen vuoksi haettavaksi sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä.

Perustetutut virat ovat konsernipalvelujohtajan, tukipalvelujohtajan, sosiaali- ja terveysjohtajan, pelastusjohtajan ja tarkastusjohtajan virat. Muista poiketen pelastusjohtajan virka avataan julkiseen hakumenettelyyn.

Aluehallitus perusti niin ikään strategisen ohjauksen ja järjestämisen tehtäväalueen vastuualuejohtajien virat, jotka ovat strategiajohtaja, hankintajohtaja, hallintojohtaja, talousjohtaja, henkilöstöjohtaja, tietojohtaja ja viestintäjohtaja.

Kahden viikon hakuaika virkoihin alkaa Alasentien mukaan ensi viikolla, ja virkojen palkkauksesta tullaan päättämään myöhemmin.

Virat täyttää aluevaltuusto.

Aluehallitus päätti torstaisessa kokouksessaan myös, että yliopiston edustajaksi Pirkanmaan aluehallitukseen tulee provosti Jarmo Takala ja hänen varajäsenekseen tutkimusvararehtori Tapio Visakorpi.

Uutista päivitetty kello 21.10: Lisätty hyvinvointialueen väliaikaisena johtajana toimivan Jukka Alasentien kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut