Mänttä-Vilppulaan perustetaan uusi 200-paikkainen vastaanottokeskus

Vilppulan puolelle perustettavan vastaanottokeskuksen on tavoitteena aloittaa toimintansa toukokuun puolivälissä.

21.4. 16:43

Aamulehti

Mänttä-Vilppulaan perustetaan uusi 200-paikkainen vastaanottokeskus.

Vilppulan puolelle perustettavan vastaanottokeskuksen ylläpidosta vastaa Suomen Punainen Ristin (SPR) Hämeen piiri. Vastaanottokeskus perustetaan Maahanmuuttoviraston (Migri) toimeksiannosta.

”Keskuksen tavoiteltava avausajankohta on toukokuun puolessa välissä, mutta voimme avata aikaisemminkin, mikäli sellainen yhteiskunnallinen tarve syntyy”, kertoo SPR:n Hämeen piirin va. vastaanottotoiminnan johtaja Tatu Jeskanen.

Jeskasen mukaan vastaanottokeskus toteutetaan hajasijoitusmallisena. ”Mikä tarkoittaa sitä, että keskuksen palvelut tuotetaan omassa toiminnassa ja asiakkaat asuvat normaalinkaltaisessa kerrostaloympäristössä. Tämä on tyypillinen vastaanottokeskusmalli. Laitosmallisia vastaanottokeskuksia ei ole enää vuosiin ollut kovinkaan monessa paikassa, paitsi esimerkiksi Tampereen keskustassa.”

Työntekijöitä uuteen vastaanottokeskukseen tulee useita. ”Sinne tulee paikallinen vastaanottokeskuksen hallinto, terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden toiminta sekä ohjaustyöntekijöitä 5–6”, Jeskanen kertoo.

Hänen mukaansa keskuksen asiakkaiden palvelut ovat samankaltaisia kuin muissakin vastaanottokeskuksissa. Asiakkaille on esimerkiksi on käytössä ”normaalit työllistymisen kanavat”. ”Näissä palveluissa ei ole paikkakuntakohtaisia eroja.”

Vaikka vastaanottokeskuksen perustamisen taustalla onkin Migrin tarve saada Ukrainan pakolaisia majoitettua, ovat Mänttä-Vilppulan uuteen vastaanottokeskukseen tervetulleita tietysti muistakin maista saapuvat turvapaikanhakijat.

”Olemme avoinna kaikille turvapaikanhakijoille”, Jeskanen summaa.

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen Migri on perustanut Suomeen useita uusia vastaanottokeskuksia. Huhtikuun alussa Migri kertoi uudesta Karkun vastaanottokeskuksesta Sastamalassa. Karkun keskusta ylläpitää Pihlajalinna.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut