Äiti vei 13-vuotiaan Emman Taysin nuorisopsykiatrian osastolle ja ajatteli saavansa helpotusta – kävi päinvastoin

Vakava sairaus vei pirkanmaalaisperheen tyttären hoitoon Taysiin. Nuorisopsykiatrian osaston ylikuormitus on äidille tuttu Aamulehden jutuista, mutta silti tilanne siellä yllätti hänet. Nyt Emma ja äiti kertovat ajasta nuorisopsykiatrian osastohoidossa. ”Kukaan hoitaja ei oikein ehtinyt tulla juttelemaan”, sanoo Emma. Ylilääkärin mukaan syömishäiriöt ja muutkin nuorten ongelmat ovat pahentuneet korona-aikana.

Käsistään taitava Emma, 13, neuloo ja askartelee mielellään. Hän kotiutui tiistaina Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrialta osastohoidosta.

24.4. 6:30

Aamulehti

Syömishäiriöön sairastunut Emma, 13, passitettiin maaliskuussa Tampereelle sairaalahoitoon. ”Olemme nyt samassa nollatilanteessa kuin silloin”, pirkanmaalaisperheen Laura-äiti kertoi tämän viikon tiistaina 19. huhtikuuta.

Aamulehti ei käytä äidin ja tyttären oikeita nimiä, sillä jutussa käsitellään alaikäisen terveystietoja ja yksityisyydensuojan piiriin kuuluvia asioita. Laura otti Aamulehteen yhteyttä huhtikuun alussa kertoakseen vanhemman näkökulman Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin nuorisopsykiatrian osastohoidon tilanteeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut