Pääsiäisen paluuliikenteestä odotetaan Pirkanmaalla rauhallista – ”En sanoisi, että tässä pullonkaulaa olisi tulossa näillä liikennemäärillä”

Pääsiäisen paluuliikenteen ennustetaan alkavan sunnuntaina iltapäivällä. Paluuliikenteen huippua odotetaan maanantaille kello 12 ja 20 välillä.

Tampereen Linnainmaalla tiellä 9 oli sunnuntaina iltapäivällä hiljaista. Kuvakaappaus otettu kelikamerasta kello 16.24 Jyväskylän suuntaan.

17.4. 17:20

Aamulehti

Pääsiäisen paluuliikenteestä odotetaan Pirkanmaalla rauhallista. Risto Nurminen Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta kertoo, että sunnuntaina teillä on ollut hiljaista. Myös maanantain liikenteestä odotetaan rauhallista.

Nurmisen mukaan Oulun seudun mittauspisteillä liikenteen määrässä on havaittu pieni nytkähdys, mutta pohjoisesta alaspäin kulkeva liikenne jakautuu laajasti eri puolille maata.

”Ei ole kyllä Tampereen ja Pirkanmaan ympäristössä havaittu mitään. Aika hiljaista on.”

Fintrafficin pääsiäisliikenteen ennusteen mukaan paluuliikenteen vilkkain päivä on toinen pääsiäispäivä, eli maanantai 18. huhtikuuta. Ennusteen mukaan paluuliikenne alkaa kasvamaan jo sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana.

Nurmisen mukaan myös Pirkanmaalla vilkkain paluuliikennepäivä on maanantai, mutta päivästä odotetaan silti rauhallista.

"Menoliikenne oli rauhallista ja jakautui useammalle päivälle. Ei huomennakaan pitäisi olla mitään sen ihmeellisempää.”

Ajoittuu iltapäivälle

Nurminen arvioi, että maanantain paluuliikenne alkaa iltapäivällä. ”Perinteisesti paluuliikenne alkaa puolen päivän jälkeen lisääntyä, kyllä aamu on rauhallista.”

Paluuliikenne ajoittuu Fintrafficin ennusteen mukaan maanantaille kello 12 ja 20 välille. Tiedotteessa kehotetaan varautumaan jonojen syntymiseen etenkin Etelä-Suomen teillä.

Rauhallisen liikenteen myötä Pirkanmaalle ei pitäisi muodostua jonoja tai pullonkauloja. ”En sanoisi, että tässä pullonkaulaa olisi tulossa näillä liikennemäärillä”, kertoo Nurminen.

Ennen pääsiäistä Fintraffic muistutti tiedotteessaan autoilijoita turvallisesta teillä liikkumisesta. Tiedotteen mukaan huomiota tulisi kiinnittää esimerkiksi turvavöiden käyttöön ja riittäviin turvaväleihin.

”Jos jotain, niin malttia ja rauhallisuutta liikenteeseen, vaikka suunta on kohti kotia”, Nurminen tiivistää.

Turvallinen pääsiäisliikenne

Tieliikennekeskus muistuttaa teillä liikkujia turvallisesta autoilusta. Näihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota.

  • Liikenteessä tulee muistaa turvavyön ja turvaistuinten käyttö.

  • Keli voi muuttua nopeasti. Erityistä huomiota täytyy kiinnittää etenkin renkaiden kuntoon ja riittävän pitkiin turvaväleihin.

  • Kuskin kuntoon ja aikatauluun kannattaa kiinnittää huomiota. Ratin taakse kannattaa istua vain hyvin levänneenä ja virkeänä.

  • Tiellä liikkujien velvollisuuksiin kuuluu onnettomuustilanteissa muiden auttaminen ja avun hälyttäminen. Onnettomuustilanteissa toimiminen kannattaa kerrata.

Lähde: fintraffic.fi

Tuulilasi kuntoon

Auto- ja liikenneala muistuttaa tiedotteessaan autoilijoita tuulilasin merkityksestä liikenneturvallisuudelle. Keväällä aurinko paistaa matalalta ja aiheuttaa tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia. Naarmuinen ja huonokuntoinen tuulilasi pahentaa tilannetta ja kuluneet tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa entisestään.

Autoalan insinööriopiskelijat tekevät autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia muutamilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä. Mukana on Pirkanmaalta Pirkkalan ABC.

Tuulilasientarkistukset

Tuulilasitarkistuksia tarjotaan pääsiäismaanantaina 18. huhtikuuta kelo 12–18.

Hämeenlinna, ABC Tiiriö

Lappeenranta, ABC Viipurinportti

Lohja, ABC Lohja

Oulu, ABC Tupos Liminka

Raisio, ABC Raisio

Pirkkala, ABC Pirkkala

Lähde: autoalan tiedotuskeskus

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut