Aikaisin alkanut talvi toi ennätys­liikevaihdon Sappeelle ja Ellivuoreen: ”Olosuhteet ovat olleet koko kauden ajan loistavat” – Musta­vuoressakin hyvä talvi

Marraskuun pakkaset ja aikaisin satanut ensilumi saivat laskettelukeskusten kassat kilisemään vilkkaasti. Pälkäneen Sappeessa ja Sastamalan Ellivuoressa kävi tänä talvena ennätysmäärä laskettelijoita. Kausi oli hyvä myös Tampereen Mustavuorelle, vaikka siellä ei rikottu ennätyksiä.

Mustavuori on varsinkin lapsiperheiden suosima laskettelukeskus. Kuva on otettu tammikuussa.

17.4. 15:46

Aamulehti

Luminen alamäki houkutteli ennätysmäärän laskijoita Sastamalan Ellivuoreen tänä talvena. ”Oli ennätyspitkä kausi ja ennätysliikevaihto”, sanoo Ellivuoren laskettelukeskuksen toimitusjohtaja Esa Ropponen.

Ropponen on tyytyväinen lumiseen talveen ja siihen, että rinteet päästiin avaamaan jo joulukuussa. ”Rinteet ovat vielä täydellisessä kunnossa. On sääli laittaa paikka kiinni, mutta pääsiäisen jälkeen ihmiset alkavat harrastaa muuta”, Ropponen kertoo Aamulehdelle sunnuntaina.

Toimitusjohtajan mukaan Ellivuoren rinteillä on vielä toista metriä lunta. Sitä siirretään rinnekoneella sivuun sulamaan, ja odotetaan rinteiden kuivumista. Sen jälkeen Ellivuoressa avataan pyöräilypuisto.

Tampereella Mustavuoren laskettelukeskuksessa lunta on vähemmän, vaikka etäisyyttä Ellivuoreen ei ole kuin reilut 40 kilometriä. Mustavuoressa aurinko paistaa rinteeseen koko päivän, ja laskettelukausi loppui jo 2. huhtikuuta.

Mustavuoren toiminnanjohtaja Miikka Anttila sanoo, että kauden kahtena viimeisenä viikkona laskijoita oli hyvin vähän, vaikka rinteet olivat vielä todella hyvässä kunnossa.

”Kun lumi häviää katukuvasta, ihmiset eivät enää tule meille.”

Nyt Anttila toivoo, että loputkin lumet sulavat pian ja pyöräilykausi päästään avaamaan toukokuun puolivälissä.

Korona toi uusia kävijöitä

Mustavuorenkin kausi meni hyvin. Anttila kertoo, että hissinousuja oli noin 20 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kasvuun vaikutti kauden alkaminen edellistalvea aikaisemmin. Edellinen talvikin meni hyvin, osin koronan ansiosta.

”Kun koronatalvena sisäliikunta oli kielletty, se toi Mustavuoreen sellaisia kävijöitä, jotka olisivat normaalisti menneet sisäaktiviteetteihin. Silloin viikonloppuisin vuokraamon edessä oli jatkuva jono.”

Anttilan mukaan koronatalvena aloittaneista perheistä osa löysi uuden lajin ja jäi laskettelun harrastajiksi. ”Lähiliikuntakeskuksena Mustavuoren tehtävä on antaa perheille kipinä lajin pariin.”

Tamperelaisille Mustavuoren rinteet ovatkin lähellä, ja laskettelemaan pääsee kaupunkiliikenteen bussilla Keskustorilta puolessa tunnissa.

Kevät tyhjentää rinteet

Pälkäneellä sijaitsevaan Sappeen laskettelukeskukseen ei sen sijaan pääse julkisen liikenteen kulkuvälineillä. Sappeen laskettelukausi loppuu pääsiäismaanantaina. Toimitusjohtaja Jouko Poukkanen on samaa mieltä kauden päättymisestä kuin Anttila.

”Kun pyöräteiltä harjataan talven hiekoitushiekat, hinku tehdä jotain muuta kuin talvilajeja kasvaa niin voimakkaasti, että ei ole enää taloudellisesti järkevää pitää rinteitä auki”, Poukkanen sanoo.

Sappeen toimitusjohtaja on sitä mieltä, että vappulaskijoita ei riitä kaikkiin Etelä-Suomen laskettelukeskuksiin, vaikka lunta riittäisikin.

Nyt päättyvä kausi on ollut Sappeessakin erinomainen.

”Olosuhteet ovat olleet koko kauden ajan loistavat. Tästä talvesta tuli meidän kaikkien aikojen ennätyskausi niin kävijämäärältä kuin liikevaihdolta”, Poukkanen sanoo.

Pirkanmaalaiset käyvät laskemassa paljon myös Himoksen rinteillä. Aamulehti ei tavoittanut Himoksen toimitusjohtajaa sunnuntaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut