Kodin poistotekstiilit voi viedä ympäri Pirkanmaata kiertäviin kuormureihin toukokuun alusta alkaen – Näin poistotekstiilit lajitellaan oikein

Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia.

Pirkanmaan Jätehuollon Riepu-keräykseen voi viedä kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Kuvan vaatepinot kuvattiin kierrätyskeskuksessa Tampereella heinäkuussa 2020.

16.4. 17:21

Aamulehti

Toukokuun alusta alkaen kodin poistotekstiilejä voi viedä Pirkanmaan Jätehuollon järjestämään Riepu-keräykseen.

Riepu-keräys kulkee Pirkanmaan Jätehuollon Repe- ja Romu-nimisten kuormureiden mukana ympäri Pirkanmaata. Kuormureihin voi viedä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet. Tuoduista jätteistä ei peritä maksua.

Riepu-keräys kulkee kuormureiden mukana toukokuusta lokakuuhun saakka. Keräys alkaa Nokialla 3. päivä toukokuuta ja on siitä eteenpäin mukana kaikilla kuormureiden pysäkeillä. Pysäkkien aikataulut löytyvät Pirkanmaan jätehuollon verkkosivuilta.

Poistotekstiiliä voi viedä myös Nekalan jäteasemalle, Oriveden jäteasemalle ja Nextiilin myymälään Tampereen Lielahteen.

Lue lisää: Tampereen Nekalan jäteasemalla alkaa poistotekstiilien keräys – näin lajittelet vanhat vaatteet ja kodintekstiilit

Lajittelu tärkeää

Riepu-keräykseen voi viedä kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Ennen pakkaamista tekstiilit täytyy lajitella oikein. Pysäkeillä työntekijä tarkistaa tuodut tekstiilit ja auttaa lajittelussa.

”Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia. Lajitteluohjeeseen kannattaa tutustua huolellisesti. Riepu-keräykseen ei voi esimerkiksi tuoda ehjiä lahjoitettavia vaatteita”, kertoo Pirkanmaan jätehuollon ympäristökouluttaja Päivi Koro tiedotteessa.

Poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineina. Pirkanmaalainen poistotekstiili käsitellään Lounais-Suomen Jätehuollon käsittelylaitoksessa Paimiossa.

Poistotekstiilien lajittelu

Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia.

Lajittele poistotekstiiliin

  • Paidat, housut, hameet ja takit

  • Pyyhkeet, lakanat, verhot ja pöytäliinat

  • Lopuksi pakkaa poistotekstiili muovipussiin

Poistotekstiiliin eivät kuulu

  • Alusvaatteet, sukat, sukkahousut

  • Laukut, vyöt, kengät

  • Matot, tyynyt, peitot, pehmusteet, pehmolelut

  • Likaiset, märät, homeiset ja voimakkaasti haisevat tekstiilit

Lähde: Pirkanmaan jätehuolto

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut