Yli 14 miljoonan euron Frenckell-kauppaan mutka matkaan: Hallinto-oikeus kumosi Tampereen valtuuston päätöksen

Hallinto-oikeus katsoi, että kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päätöksissä ei ollut esitelty perusteluja asian käsittelyn kiireellisyydelle.

Frenckellin virastorakennuksen tilojen myynnistä päätettiin Tampereen kaupungin­valtuuston kokouksessa 17. toukokuuta 2021.

15.4. 18:41 | Päivitetty 15.4. 19:22

Aamulehti

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut Tampereen kaupunginvaltuuston päätöksen Frenckellin virastorakennuksen myynnistä.

Kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden toukokuussa myydä rakennuksen 14,3 miljoonalla eurolla M/K Tampere IV oy:lle. Asia käsiteltiin kokouksessa lisäpykälänä, joka kaupungin mukaan toimitettiin valtuutetuille kuusi päivää ennen kokousta.

Valtuuston päätöksestä valitettiin hallinto-oikeudelle. Valituksessa vaadittiin kaupunginvaltuuston päätöksen kumoamista.

Hallinto-oikeus katsoi, että kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päätöksissä ei ollut esitelty perusteluja asian käsittelyn kiireellisyydelle, ja kumosi kaupunginvaltuuston päätöksen tiistaina 12. huhtikuuta 2022.

Hallinto-oikeuden mukaan asiassa saatu selvitys ei osoita, että asia olisi ollut niin kiireellinen, että sen käsitteleminen seuraavassa valtuuston kokouksessa ei olisi ollut mahdollista. Hallinto-oikeus katsoo, että päätös on syntynyt menettelyvirheen vuoksi virheellisessä järjestyksessä.

Hallinto-oikeuden päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen kirjallisella valituksella, jos KHO myöntää valitusluvan.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) sanoo, että päätös täytyy lukea tarkkaan läpi, mutta jos kyseessä tosiaan on menettelyvirhe, se on harmillista ja valitettavaa. Hän kertoo omana kantanaan olevan, että päätöksestä tuskin kannattaa valittaa, vaan käsitellä asia uudelleen.

Salmen mukaan asiaan palataan kaupungilla pääsiäisen jälkeen.

Lue lisää: Tampereen Frenckellin historiallisen tehdaskiinteistön kaavamuutos etenee: Tältä alue näyttää, jos ehdotus menee läpi

Lue lisää: Tältä Frenckell näyttää tulevaisuudessa, kun alueelle tulee kylpylä, hotelli ja lasiterassiravintola

Lue lisää: Historiallisen Frenckellin tehdaskiinteistön myynti hyväksyttiin Tampereen valtuustossa kello 00.12 – näin maratonkeskustelu eteni

Täydennys 15.4.2022 kello 19.00: Lisätty juttuun kolmanneksi viimeinen kappale.

Täydennys 15.4.2022 kello 19.22: Lisätty apulaispormestari Pekka Salmen kommentti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut