Astianpesukone syttyi palamaan Valkeakoskella – asukkaan neuvokas toiminta esti palon leviämisen

Ensimmäiseksi paikalle saapunut yksikkö sai sammutettua palon.

14.4. 11:04

Valkeakosken Jyräänkujalla rivitaloasunnon astianpesukone syttyi palamaan kiirastorstain aamuna noin puoli kymmenen aikaan. Asunnossa oli onnettomuushetkellä paikalla yksi henkilö.

”Hän oli kuullut poksahduksen ja huomasi heti liekit. Astianpesukone oli hankalasti kaappien sisällä, mutta hän sai laitettua sen päälle sammutuspeitteen, joka hillitsi paloa sen verran, ettei tuli päässyt leviämään muualle kaapistoon”, päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen kertoo.

Astianpesukone paloi sammutuspeitteen alla vielä, kun pelastuslaitos ehti paikalle. Pelastuslaitoksen ensimmäiseksi paikalle saapunut yksikkö sammutti palon nopeasti.

Pietiläisen mukaan tilanne oli hyvä esimerkki siitä, miksi pesukoneita ei tule jättää koskaan yksin päälle. Jos kone olisi ollut valvomatta, palo olisi ehtinyt leviämään nopeasti keittiöön ja jopa rivitalon rakenteisiin. Pietiläinen muistuttaa, että koneiden ollessa päällä pitää niiden olla aina ihmisen valvonnassa, eikä samaan aikaan tulisi lähteä esimerkiksi pihapiiriin touhuilemaan.

Onnettomuudessa ei käynyt henkilövahinkoja. Astianpesukone tuhoutui palossa ja savu aiheutti vahinkoja asuinhuoneistoon. Vaikka palo rajoittui astianpesukoneeseen ja suurimmat savuvahingot olivat keittiössä, Pietiläisen mukaan savuvahinkoja kärsi koko kaksikerroksinen huoneisto. Naapurihuoneistot säästyivät savuvahingoilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut