Kiista harrasterautatiestä jatkuu: Naapuri teki valituksen Sastamalan ympäristö­lautakunnan päätöksestä – asia etenee hallinto-oikeuteen

Harrasterautatien toimenpidelupa-asiaa käsitellään seuraavaksi Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Ahvenusjärven rannalla sijaitsevasta harrasterautatiestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

12.4. 19:10

Naapuri on tehnyt valituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Sastamalan ympäristölautakunnan päätöksestä liittyen harrasterautatien toimenpidelupaan Ahvenusjärven rannalla Mouhijärvellä.

Ympäristölautakunta päätti 8. maaliskuuta myöntää harrasterautatielle osittaisen toimenpideluvan tietyin ehdoin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei rautatietä tarvitse purkaa, kuten virkamiehet aiemmin esittivät.

Valittajan vaatimus on, että ympäristölautakunnan päätös on kumottava ja hakemus hylättävä. Valittaja katsoo, että ympäristölautakunnan ei olisi pitänyt käsitellä toimenpidelupahakemusta lainkaan, koska hakija ei ole hakenut poikkeamislupaa ennen toimenpidelupahakemuksen jättämistä.

Valittaja vaatii lisäksi Sastamalan kaupungilta oikeudenkäyntikulujensa korvaamista.

Harrasterautatie on tamperelaisen Leo Sahan, 18, harrastus. Rata sijaitsee perheen mökkitontilla Mouhijärvellä. Harrastukseen tuli mutkia matkaan, kun joku otti radasta yhteyttä Sastamalan kaupunkiin.

Ongelma on viranomaisten mukaan siinä, että maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rantavyöhykkeelle rakentaminen edellyttää asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut