Lakko vaikeuttaa Taysin toimintaa entisestään – johtajaylilääkäri: ”Joudumme valitettavasti peruuttamaan sovittuja kiireisiä hoitoja”

Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo, että tilanne voi vaikuttaa myös päivystyspotilaiden hoitoon.

Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoi tiedotteessa tiistaina 12. huhtikuuta, että hoitajien toista viikkoa jatkuva lakko vaikuttaa kiireelliseen hoitoon. Sand kuvattiin Taysissa heinäkuun lopussa vuonna 2021.

12.4. 17:05

Aamulehti

Käynnissä oleva hoitajien lakko vaikeuttaa entisestään Tampereen yliopistollisen sairaalan toimintaa, kertoo Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa tiistaina iltapäivällä.

Sand sanoo, että Tehyn keskuslakkotoimikunta on tiistaisen ilmoituksen mukaan vähentänyt aiemmin sovittua suojelutyön määrää keskiviikolta ja torstailta aiempiin päiviin verrattuna.

"Nyt tiedossa oleva suojelutyön määrä on merkittävästi aiempaa pienempi ja tarkoittaa käytännössä sitä, että joudumme valitettavasti peruuttamaan ennalta sovittuja kiireisiä hoitoja sekä vuodeosastoilta, toimenpideyksiköistä että poliklinikoilta”, Sand toteaa tiedotteessa.

Sand sanoo, että tilanne voi vaikuttaa myös päivystyspotilaiden hoitoon. Sairaala pyrkii ilmoittamaan muutoksista puhelimitse tai tekstiviestillä.

Hoitajajärjestö Tehyn ja Superin lakko on määrä päättyä perjantaina tällä viikolla kello kuusi aamulla. Uusi, laajempi lakko on kerrottu alkavaksi 20. huhtikuuta.

Näin saat tietoa

Tampereen yliopistollisesta sairaalasta Taysista otetaan puhelimitse tai tekstiviestillä yhteyttä potilaisiin, joiden vastaanottoaika perutaan.

Aika saatetaan perua vasta, kun potilas on jo sairaalassa.

Jos peruutusta ei tule, potilaan tulee saapua normaalisti paikalle.

Peruuntuneen ajan tilalle lähetetään lakon päätyttyä uusi kutsu.

Lakon aikana palvelee yleinen neuvontapuhelin joka päivä kello 7.30–16 numerossa 03 311 65550. Neuvontapuhelimessa ei tehdä hoidon arviointia eikä vastata yksittäisen potilaan hoitoon, terveystietoihin tai terveydentilaan liittyviin kysymyksiin.

Poliklinikoiden numeroissa ei lakkotilanteessa vastata.

Lähde: Tampereen yliopistollinen sairaala

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut