Pirkanmaalla siirrytään tällä viikolla kesänopeusrajoituksiin takatalvesta huolimatta – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta

Viime viikolla sää oli hyvin talvinen, mutta tällä viikolla nopeusrajoituksissa koittaa kesä.

Pirkanmaalla ja suurimmassa osassa Suomea siirrytään talvirajoituksista kesärajoituksiin 13. huhtikuuta. Kuva on otettu valtatiellä 2 vuonna 2019.

11.4. 6:30

Aamulehti

Pirkanmaalla siirrytään kesänopeusrajoituksiin keskiviikkona 13. huhtikuuta. Asiasta tiedottaa Pirkanmaan ely-keskus.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa, ja moottoriteillä nopeusrajoitusta nostetaan takaisin 120 kilometriin tunnissa.

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Merkkien tulee olla vaihdettuna 14. huhtikuuta mennessä.

Entä takatalvi?

Viime viikolla sää oli Pirkanmaalla hyvin talvinen. Perjantaina vesi ja loska valtasivat Tampereen kadut vesisateiden vuoksi.

Lue lisää: Kuvat: Tältä näytti, kun sade ja loska valtasivat Tampereen kadut – Näissä paikoissa ovat pahimmat lätäköt

Onko takatalvi otettu huomioon nopeusrajoituksista päätettäessä?

Liikenneturvallisuusasiantuntija Roosamari Leppälä Pirkanmaan ely-keskuksesta kertoo Aamulehdelle, että Ely-keskukset toimivat asiassa Väyläviraston ohjeistuksen mukaisesti. Väyläviraston ohjeistuksen mukaan kesänopeusrajoituksiin siirtymisen voi aloittaa 12. huhtikuuta.

”Väylävirastossa on tutkittu tarkkaan sääennusteita. Normaalisti kesänopeuksiin on siirrytty suunnilleen viikkoa aikaisemmin”, Leppälä sanoo.

Tielläliikkujalla vastuu huomioida keliolosuhteet

Jos takatalvi jatkuisi ja lunta tulisi lisää, voitaisiinko kesänopeuksiin siirtymistä vielä lykätä?

Lue lisää: Jäätävä vesisade tekee kelistä Pirkanmaalla nyt vaarallisen, ja lisää sateita on luvassa: ”Voi olla aika voimakkaitakin kuuroja”

”Päätös on tehty, niin kyllä nopeusrajoitukset muutetaan keskiviikkona”, Leppälä sanoo. ”Tielläliikkujalla on vastuu huomioida keliolosuhteet ja suhteuttaa nopeutensa niihin.”

Suurimmassa osassa Suomea kesänopeusrajoituksiin siirrytään samana päivänä. Ajankohdasta on Leppälän mukaan keskusteltu ely-keskusten kesken ”poikkeuksellisen tarkasti”.

Leppälä kertoo, että nopeusrajoitusmerkit halutaan vaihtaa ennen pääsiäisen menoliikenteen alkua, jottei työtä tarvitse tehdä pahimpien liikenneruuhkien aikaan.

Poikkeus Valkeakosken ja Lempäälän rajalla

Tiet ovat kärsineet talvesta. Tiet ovat urautuneet ja asfaltissa on paikoin halkeamia, reikiä ja muita vaurioita.

Lue lisää: Karmea monttu Tampereen pääväylällä rikkoi useita autoja – Kaupunki saanut korvaushakemuksia ”poikkeuksellisen suuren määrän”

Vaurioiden vuoksi talvinopeusrajoitukset jätetään toistaiseksi voimaan valtatiellä 3 Valkeakosken ja Lempäälän rajalla Konhon kohdalla, kerrotaan Pirkanmaan ely-keskuksen tiedotteessa. Rajoitus koskee noin neljän kilometrin matkaa pohjoiseen ajettaessa.

Normaali nopeusrajoitus palautetaan kohtaan myöhemmin kesällä, kun vauriot on korjattu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut