Taysissa on pystytty aloittamaan uudelleen kiireellistä hoitoa – suojelutyöllä on selvitty ennakoitua paremmin

Suojelutyöneuvottelut jatkuvat Taysissa edelleen.

Kiireisen hoidon käynnistyttyä myös suojelutyön tarve kasvaa Taysissa. Kuvassa opastaulu Taysin ulkoalueilla.

6.4. 15:15

Aamulehti

Kiireellistä hoitoa on pystytty aloittamaan osittain uudelleen Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays). Tays kertoo asiasta tiedotteessa.

Esimerkiksi syöpähoidossa päästään käynnistämään uusia sädehoitojaksoja ja maanantaista alkaen on pystytty tekemään myös kiireisiä leikkauksia päivystystoiminnan lisäksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että Tays on selvinnyt päivystyksessä ja vuodeosastoilla ennakoitua paremmin luvatulla suojelutyöllä. Hoitoalan lakon alkaessa potilaita siirrettiin tavallista enemmän jatkohoitoon alueen muihin hoitolaitoksiin ja lähialueen keskussairaaloihin.

Suojelutyöneuvotteluja jatketaan Taysissa edelleen. Kiireisen hoidon käynnistyttyä myös suojelutyön tarve kasvaa.

”Olemme pahoillamme siitä, että monet sinänsä tarpeelliset kiireettömät ja osin kiireisetkin hoidot siirtyvät eteenpäin. Toivomme, että varsinaisissa työehtosopimusneuvotteluissa päästään nopeaan ratkaisuun”, johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo tiedotteessa.

Tehy ja Super aloittivat hoitajalakon kuuden sairaanhoitopiirin alueella perjantaiaamuna 1. huhtikuuta. Lakon piirissä on tällä hetkellä noin 25 000 hoitajaa. Mikäli sopua ei synny, lakko laajenee 15. huhtikuuta 13 sairaanhoitopiirin alueelle ja koskemaan yhteensä 40 000 hoitoalan ammattilaista.

Päivitetty 6.4. kello 15.21: Lisätty tieto lakon alkamispäivästä ja sen laajuudesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut