Poikkeukselliset lumisateet pidentävät hiihtokautta – Laduille mielivän kannattaa suunnata Kauppiin, Niihamaan tai Tampereen naapurikuntiin

Latujen kunnossapito on Tampereella jo lopetettu Kauppia ja Niihamaa lukuun ottamatta. Ylöjärvellä, Lempäälässä, Kangasalla, Nokialla ja Pirkkalassa valinnanvaraa on enemmän.

Tampereella satoi tiistaina Suomen toiseksi eniten lunta.

6.4. 19:10

Aamulehti

Tampereella satoi tiistaina toiseksi eniten lunta koko Suomessa ja lumentulo jatkui myös keskiviikkona. Jos hiihtoladuille mielii vielä, suunnaksi kannattaa ottaa Kauppi tai Tampereen naapurikunnat. Latujen kunnossapito on Tampereella jo lopetettu Kaupin ja Niihaman latuja lukuun ottamatta poikkeuksellisen runsaasta huhtikuun lumitilanteesta huolimatta.

”Muiden luonnonlatujen hoito lopetettiin muutama viikko sitten lumien niiltä sulettua ja samalla poistettiin latuopasteet”, kertoo Tampereen kaupungin liikuntapäällikkö Mikko Heinonen.

Lue lisää: Pirkanmaan laidalla on nyt niin paljon lunta, että enemmän löytyy vain Lapista – Kuvat: Näin juupajokelaiset taistelevat yli metristä hirviöhankea vastaan

Heinosen mukaan mSki-latukarttapalvelu on ajan tasalla ja sitä päivitetään normaalisti. Kaupissa latuja varaudutaan pitämään kunnossa kauemmin tykkilumen vuoksi, joten siellä myös luonnonlumilatuja voidaan ylläpitää pidempään. Kaupissa avoinna tällä hetkellä ovat viiden kilometrin kilpalatu, kuntokolmonen, Tuomikallion latu sekä latureitti Kaupista Niihaman kautta Atalaan. Latujen kunto näytti kuntotietopalvelussa keskiviikkona tyydyttävältä.

”Muualla kuin Kaupissa latuja ylläpidetään niin kauan kuin se lumitilanteen osalta on mahdollista ja lopetetaan, jos 10 päivän ennuste ei lupaa lunta ajankohdan ollessa maaliskuun loppupuolta. Henkilökuntaa tarvitaan tässä vaiheessa jo kuitenkin kesäpaikkojen ylläpidossa, ja talvilomatkin on pidettävä”, Heinonen sanoo.

Lempäälässä ja Kangasalla valinnanvaraa on Tamperetta enemmän. Lempäälästä kuntotietopalvelun mukaan hyvässä kunnossa olevia latuja löytyy Hakkarista, Sääksjärveltä ja Kuljusta sekä Innilän urheilumajalta Lastusten koululle vievältä reitiltä. Lisäksi Lastusten kartanon alueen latu on tyydyttävässä kunnossa.

Kangasalla latupartio ajoi keskiviikkona Sorolan montun tykkilumen ladut, yhdysladun sekä harjulla kulkevat pääreitistön ladut ja Vatialan suuntaan kulkevat ladut.

Ylöjärvellä tarjolla on Räikän tykkilumiladun lisäksi Haaviston, Lamminpää–Julkujärven, Kurun ja Viljakkalan Ansomäen ladut.

Maaliskuun loppupuolella vaikutti vielä siltä, että hiihtokausi Haaviston laduilla alkaa olla tämän kauden osalta ohi, mutta nyt tilanne on toinen.

Kunnostettuja latuja löytyy lisäksi myös Nokialta ja Pirkkalasta.

Tampereen liikuntapäällikkö Heinosen mukaan nyt nähty huhtikuun lumisade on hyvin poikkeuksellinen.

”Näyttäisi kuitenkin siltä, että perjantaina sataa taas vettä ja ensi viikolla lämpenee, joten hyvä lumitilanne jää lyhyeksi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut