Tampereen kaupunki varautuu jopa 20 sentin lumikertymään – 12-tiellä ulosajo, ajokeli on huono ja huononee koko ajan

Vuorokauden lumikertymä voi olla jopa 20 senttiä.

Sakea lumipyry Tampereella 28. maaliskuuta 2022. Luvassa on jälleen lunta.

4.4. 11:26 | Päivitetty 4.4. 16:16

Aamulehti

Pirkanmaalla on tällä hetkellä voimassa varoitus huonosta ajokelistä lumi- ja räntäsateen vuoksi. Varoitus on voimassa yöhön asti.

Lue lisää: Yksi loukkaantui vakavasti kolarissa Pälkäneellä, video kolaripaikalta – ajokaista oli pitkään suljettuna

Lumisateet voimistuvat tänään ympäri maata, kertoo Ilmatieteen laitos. Odotettavissa on noin viidestä kymmeneen senttimetriä lunta. Tampereen kaupunki kertoi kuitenkin maanantaina varautuvansa jopa 20 senttimetrin lumikertymään. Lumi hankaloittanee liikkumista, joten kaupunki kehottaa varaamaan riittävästi aikaa työmatkoihin tai jäämään etätöihin.

Kaupunki tiedotti, että pyryn alkaessa lumiaurat vaihdetaan monitoimiautoihin ja -traktoreihin ja katuja aurataan tärkeysjärjestyksessä niiden kunnossapitoluokan mukaan.

Sateet tulevat etelässä räntänä ja lumena, lounaisrannikolla mahdollisesti vetenä. Muualla Suomessa on odotettavissa lunta.

12-tiellä ulosajo, ei henkilövahinkoja

Tiellä 12 Sastamalan Kärppälän ja Nokian Sarkolan välisellä osuudella sattui henkilöauton ulosajo maanantaina iltapäivällä. Hälytys ulosajosta tuli kello 15.22.

Päivystävä palomestari Juuso Nummela Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että ulosajossa ei tullut loukkaantumisia. Ensihoito tarkasti kuljettajan kunnon.

Liikenne paikalla kulki noin puolen tunnin ajan yhtä kaistaa pitkin. Noin kello 16 liikenne alkoi palautua normaaliksi.

Ulosajon syystä ei ole tietoa. Nummelan mukaan keli on kuitenkin huono ja huononee koko ajan. ”Aika sohjoisia ovat tienpinnat. Varovaisuutta liikenteeseen”, Nummela sanoo.

Lempäälässä ramppi suljettiin onnettomuuden vuoksi

Sääksjärven liittymässä Lempäälässä liikenneonnettomuus, joka aiheutti Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan haittaa Hämeenlinnan suuntaan ajaville. Moottoritien ajokaistoja oli kavennettu ja pelastuslaitos ohjasi liikennettä paikalla.

Lisäksi ramppi Valtatieltä 3 Tampereen suunnasta Sääksjärven liittymään oli suljettu. Pelastuslaitos sai hälytyksen Lempäälään kello 11.16.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tiia Turunen kertoo, että kuorma-auto oli ajanut liittymän kohdalla henkilöauton perään. Törmäyksestä selvittiin ilman henkilövahinkoja, ja pelastuslaitoksen ajoneuvo sai ajokuntoisen henkilöauton takaisin tielle.

Ramppi oli tukossa, koska pelastuslaitoksen ajoneuvojen lisäksi ramppiin tulleen linja-auton jarrut lukkiutuivat joksikin aikaa.

Tieliikennekeskus tiedotti kello 12.02, että tilanne onnettomuuspaikalla on ohi.

Päivitys 4.4.2022 kello 13.58: Uutista on päivitetty Tampereen kaupungin varautumisella jopa 20 sentin lumikertymään.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut