Tamperelainen teknologiayritys Modulight kertoo saaneensa tilauksen suurelta lääkeyhtiöltä – tuotteita aiotaan käyttää keuhkosyöpätutkimuksessa

Modulightin tuotteita hyödynnetään uusia hoitomenetelmiä keuhkosyöpään etsivässä tutkimusprojektissa, yritys kertoo.

Modulightin toimitusjohtaja Seppo Orsila kuvattu syyskuussa 2021.

1.4. 8:00

Aamulehti

Tamperelainen biolääketieteen alan yritys Modulight kertoi torstaina saaneensa tilauksen maailman viiden suurimman lääkealan yhtiön joukkoon kuuluvalta lääkeyhtiöltä.

Yrityksen tuotteita tullaan hyödyntämään konseptivaiheessa olevassa tutkimusprojektissa, jossa etsitään uusia keinoja keuhkosyövän hoitoon. Modulight toimittaa tutkimusprojektiin yhtiön laseralustaa sekä siihen liittyviä palveluita.

”Tämä on osa meidän palvelulupausta, että autamme asiakasta laajasti laserlaitteistojen kautta. Ei ole pelkkä laite, vaan ohjelmisto, analytiikka ja myös hyvin konkreettinen työ leikkaussalissa yhdessä lääkärin kanssa”, Modulightin toimitusjohtaja Seppo Orsila kommentoi Aamulehdelle.

Tilauksen laserlaitteisto toimitetaan suunnitelmien mukaan vuoden 2022 aikana ja sitä tukevat palvelut vuodeksi.

Orsilan mukaan uudet tutkimusprojektit ja tuotekehityshankkeet ovat yrityksen kannalta tärkeitä, vaikka tilaus ei vaikuta merkittävästi yrityksen tämän vuoden liiketulokseen.

”Yleensä kun tällaiset isot yhtiöt luottavat niin monet muutkin luottavat. Sillä on ihan yhtä tärkeä referenssiarvo. Tietysti kun ison yhtiön kanssa pääsee tekemään asioita, heidän on helpompi skaalata näitä.”

Orsilan mukaan yritykselle on myös tärkeää päästä tuomaan omaa osaamistaan mukaan tutkimushankkeeseen heti alusta alkaen.

Modulight

Biolääketieteen alan yritys Modulight Oyj perustettiin vuonna 2000. Yrityksen pääkonttori on Tampereella.

Valmistaa lääketieteessä ja esimerkiksi itseajavissa autoissa sekä älykkäässä tulostuksessa hyödynnettäviä lasereita.

Suunnittelee ja valmistaa laservaloa hyödyntäviä laitteita syöpähoitoihin, silmäsairauksiin ja genetiikkaan.

Liikevaihto 9,1 miljoonaa ja liiketulos -753 000 euroa vuonna 2021. Vuonna 2020 liikevaihto 10,1 miljoonaa ja liiketulos 4,7 miljoonaa.

Henkilöstöä 52 henkilöä vuoden 2021 lopussa. Vuoden 2020 lopussa 39.

Lue lisää: Tamperelainen Modulight sai yli 16 000 uutta omistajaa, kauppa pörssissä alkaa torstaina – toimitusjohtaja sulattelee vielä suosiota: ”Hetkinen, kävikö tässä nyt oikeasti näin”

Lue lisää: Modulight teki tappiollisen tuloksen ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen, kurssi romahti – taustalla miljoonien eurojen saamattomat maksut: ”Olemme erittäin pettyneitä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut