Ukrainalaisperhe pakeni sotaa Nokialle, mutta nyt heille tuli taas lähtö – Äiti Hanna Zaitškon ääni sortuu, kun hän kertoo tunteistaan: ”Tämä on vaikeaa”

Ukrainalaisperhe on asunut muutaman viikon ajan nokialaisessa omakotitalossa Lamminpäiden vieraana. Nyt ukrainalaiset muuttavat jälleen, sillä äiti Hanna Zaitško saattaa saada työpaikan. Zaitškoa huolestuttaa Ukrainaan jääneen miehensä kohtalo ja uhka kemiallisista aseista. ”Yritän etsiä tietoja ja auttaa häntä.”

Takana on hieman yli kaksi viikkoa yhteistä arkea, kun Otto-Ville Lamminpää nostaa Roman Zaitškon syliinsä Tampereen rautatieasemalla. Lamminpään perhe on yksi sadoista perheistä, jotka ovat avanneet ovensa Ukrainasta sotaa paenneille. Tiistaina 29. maaliskuuta Iryna Križanovskamin (vasemmalla) sekä Hanna, Ivan ja Roman Zaitškon oli kuitenkin aika jatkaa matkaansa.

3.4. 6:00

Aamulehti, Nokia

”Sanoin kyllä, että ei tarvitse siivota.” Silti kellarissa imuroidaan. Ääni kantautuu jalkojen alta nokialaisen omakotitalon eteiseen.

Tiistai-iltapäivä on aurinkoinen. Ikkunasta näkyy kaistale pilvetöntä taivasta ja kaksi pipopäistä poikaa. Iryna Križanovska vahtii pihassa lastenlastensa leikkejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut