Poliisi valvoi kovia ylinopeuksia viikon ajan, tällainen oli saldo: Sisä-Suomen alueella napattiin 174 ylinopeutta ajanutta

Viime viikolla poliisi valvoi koko Suomessa kovia ylinopeuksia.

Poliisi valvoi kovia ylinopeuksia Pirkanmaalla viime viikolla. Kuva on vuodelta 2021.

29.3. 15:29

Aamulehti

Poliisi pysäytti viime viikon tehovalvonnan aikana Sisä-Suomen alueella 174 kuljettajaa, jotka ajoivat ylinopeutta. Teemavalvontaviikolla valvottiin kovia ylinopeuksia koko maassa.

Sisä-Suomen poliisin mukaan pysäytysten seurauksena selvisi useita rattijuopumusepäilyjä, kolme huumausainerikosepäilyä, kolme omaisuusrikosepäilyä ja poliisi tavoitti kuusi etsintäkuulutettua. Ylikomisario Jari Näkin mukaan muutamat kuljettajat ajoivat noin 60 km/h ylinopeutta.

”Tällaisissa törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa ajo-oikeus päättyy välittömästi, ja kuljettaja määrätään ajokieltoon”, hän sanoo. Näkin mukaan valvonnassa ei ollut mukana automaattista kameravalvontaa.

Viime vuonna teemaviikko oli kuukautta myöhemmin. Silloin ylinopeutta ajaneiden määrä oli samaa luokkaa.

Näkin mukaan kahden vuoden luvut eivät ole kuitenkaan täysin vertailukelpoisia. Nastarengaskauden päättyminen aiheuttaa perinteisesti ilmiön, jossa nopeudet kasvavat, kun renkaat on vaihdettu kesärenkaisiin, tiet ovat sulia ja aurinko paistaa. Nastarenkailla ajettaessa ylinopeudet eivät kasva yhtä suuriksi kuin kesärenkailla.

Tampereen seudulla valvontaa tehtiin etenkin pääteillä, joilla kovat ylinopeudet yleensä esiintyvät.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut