Tamperelainen taloyhtiö sai huonoja uutisia ja päätti vaihtaa maalämpöön: ”Lämmityskulut laskevat yli 80 000 euroa vuodessa” – Maalämmön suosiossa hurja nousu Tampereella kahdesta syystä

Yli 200 asunnon asunto-osakeyhtiö Sammonkartano Tampereen Kalevassa vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Investointi maksaa itsensä takaisin seitsemässä vuodessa. Sen jälkeen yhtiövastiketta on mahdollista jopa laskea. Selvitimme, kuinka paljon Tampereella siirrytään nyt muista lämmitysmuodoista maalämpöön ja mitä asiantuntijoiden mukaan kannattaa ottaa huomioon, ennen kuin remonttia suunnittelee.

Asunto-osakeyhtiö Sammonkartanon kolme kerrostaloa sijaitsevat Tampereen Kalevassa Sammonkadun, Kaupinkadun (oikealla) ja Liisanpuiston ympäröiminä. Talot siirtyvät suuressa energiaremontissa kaukolämmöstä maalämpöön.

10.4.2022 6:00

Aamulehti

Sokkeloiset käytävät vievät 1950-luvun kerrostalon kellarin pannuhuoneeseen Tampereen Kalevassa. Tilan yllättävän suuri koko on helppo ymmärtää, kun isännöitsijä Pasi Oldén kertoo sen alkuperäisen käyttötarkoituksen. ”Täällä talonmiehet lapioivat ennen hiiliä, roskatkin poltettiin ilmeisesti kaikki.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut