Ylöjärvelle valittiin uusi johtava rakennustarkastaja – Siirtyy jakkaralle Kangasalta

Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunta on valinnut kaupungin uudeksi johtavaksi rakennustarkastajaksi Johanna Venäläisen. Hän siirtyy tehtävään Kangasalta.

Ylöjärven kaupungin uudeksi johtavaksi rakennustarkastajaksi on valittu Johanna Venälänen. Venäläinen toimii tällä hetkellä rakennustarkastajana Kangasalla.

23.3. 20:27

Aamulehti

Ylöjärven uudeksi johtavaksi rakennustarkastajaksi on valittu Johanna Venäläinen. Hän aloittaa tehtävässään 9. toukokuuta. Venäläinen siirtyy tehtävään Kangasalan kaupungin rakennustarkastajan tehtävästä.

Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunta teki asiasta pohjaesityksen mukaisen päätöksen keskiviikkona.

Johtavan rakennustarkastajan paikkaa haki yhteensä kolme henkilöä. Ylöjärven kaupungin vs. kaupunkirakennejohtaja Jukka Nurmi on tyytyväinen valintaan.

Nurmi sanoo, että erityisesti Venäläisen pitkä kokemus rakennusvalvonnassa työskentelystä on ehdoton etu.

”Hän tulee toimimaan rakennusvalvonnan lisäksi ympäristöpuolen vetäjänä ja toimii täten koko vastuualueen päällikkönä.”

Kourallinen hakijoita

Venäläisen lisäksi johtavan rakennustarkastajan paikkaa haki kaksi muuta henkilöä. Nurmi sanoo, että hakijoita olisi voinut tulla enemmänkin.

"Alan hälyttävällä tasolla olevaan osaajapulaan nähden olimme kuitenkin kohtalaisen tyytyväisiä hakijamäärään.”

Lue lisää: Ylöjärvellä rakennuslupaa joutuu odottamaan jopa 4 kuukautta – Näin pitkät jonot ovat Tampereen naapurikunnissa: ”Aiheuttaa pahimmassa tapauksessa hinnannousua”

Venäläisen lisäksi kevään aikana rakennusvalvonnassa aloittaa myös uusi lupainsinööri sekä lupasihteeri. Lisävahvistukseksi käynnistetään myös uuden apulaisrakennustarkastajan viran hakumenettely. Nurmi sanoo, että virka tulee haettavaksi kevään tai kesän aikana, mikäli kaupunginvaltuusto näin päättää.

Nurmi sanoo, että näillä rekrytoinneilla pyritään paitsi nopeuttamaan myös kehittämään lupaprosesseja. Arvion mukaan vaikutukset näkyvät asiakkaille kuitenkin viiveellä tulevan kesän aikana.

Nurmi kertoo, että esimerkiksi apulaisrakennustarkastajan rekrytoinnin myöntämiselle saataisiin kaivattu lisäresurssi.

”On mahdollista, että virkaan valittavalle apulaisrakennustarkastajalle annettaisiin tietynlaisten pienten kohteiden rakennuslupien myöntämisoikeus, joka nopeuttaisi omalta osaltaan lupakäsittelyä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut