Nokian Viinikanniemen kalleimmasta tontista maksettiin yli puoli miljoonaa euroa

Ensimmäiset 10 Viinikanniemen tonttia on nyt myyty. Uusi erä tontteja tulee myyntiin vielä tämän vuoden puolella.

Viinikanniemessä tehtiin uutta kunnallistekniikkaa viime syksynä.

23.3. 7:32

Nokian Viinikanniemen omarantaisten tonttien myynti näkyy kaupungin kassassa noin 4,3 miljoonan euron tuloksena. Ensimmäisen tonttierän huutokauppa päättyi viimeisenkin tontin osalta viikonloppuna.

Korkeimmillaan yksittäisen tontin hinta kipusi lähes 540 000 euroon. Tonteille oli määritelty pohjahinnat, jotka ylittyivät lopullisissa tarjouksissa huomattavasti. Esimerkiksi 540 000 euroon nousseen tontin pohjahinta oli 300 000 euroa.

Lue lisää: Nokian Viinikanniemeen tarjolle 20 omarantaista tonttia, joilta pääsee pulahtamaan suoraan Pyhäjärveen – Ilmakuvat ja video: Tältä entisellä leirintäalueella näyttää nyt

Kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen on tyytyväinen.

”Tontit ovat uniikkeja eikä vastaavia ole tarjolla. Tiesimme, että kiinnostus tontteihin on kova. Markkinat ovat nyt huutokauppamenettelyn kautta määrittäneet hinnat, johon voi olla erittäin tyytyväinen”, hän sanoo.

Tonteista saatavaa tuottoa ei ole erityisesti korvamerkitty.

”Kyseinen raha on osa kaupungin tonttien myynnistä saatavia vuosittaisia toimintatuottoja. Siinä mielessä näiden kyseisten tonttien tuotot eivät poikkea muusta kaupungin maanmyynnistä”, Nieminen sanoo.

Tämän vuoden aikana on vielä tulossa lisää omarantaisia tontteja myytäväksi. Luovutusajankohtaa ei ole kuitenkaan vielä päätetty.

Nieminen kertoo, että uusille tonteille on mietitty pohjahintoja alustavasti.

”Kaupunginhallitus tekee aiempaan tapaan näistä pohjahinnoista erikseen päätöksen ja hinnat julkaistaan sitten, kun huutokauppa tonteista alkaa huutokauppa-alustalla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut