Lämmin sää vei suuren osan Tampereen luonnonlumiladuista, tilanne heikko myös muualla: ”Metsässä rupeaa olemaan alueita, joilla ei tee enää mitään”

Luonnonlumiladuilla ei todennäköisesti hiihdetä enää pitkään Pirkanmaan alueella. Esimerkiksi Tampereella luonnonlumilatujen ylläpito on lopetettu tältä kaudelta.

Aurinkoinen ja lämmin sää on koitunut monen luonnonlumiladun kohtaloksi Pirkanmaalla. Ylöjärven Haaviston suosittu hiihtolatu oli tiistaina iltapäivällä paikoin jäinen ja sohjoinen. Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää sanoo, että joka vuosi hiihtäjiä riittää lähes niin pitkään, kunnes maa tulee näkyviin.

23.3. 7:03

Aamulehti

Lämmin sää ja aurinko ovat vieneet Pirkanmaalla hiihtolatuja mennessään. Tampereen kaupungin hiihtolatujen kunnossapidosta vastaava rakennusmestari Pasi Lähteenmäki sanoo, että lauantain ja erityisesti sunnuntain yli kymmenen asteen lämpötilat tekivät tehtävänsä.

Keväisistä lämpötiloista johtuen myös suurin osa Tampereen latuverkostosta on jouduttu sulkemaan. Lähteenmäki sanoo, että luonnonlumilatujen ylläpito on lopetettu.

Lähteenmäki sanoo, että Kaupissa pääsee hiihtämään vielä tykkilumiladun lisäksi luonnonlumiladulle.

”Kaupissa on sen verran leveämpi latuväylä kuin muualla, että hetken aikaa siinä on vielä mahdollista hiihtää. Loppuviikko ja ensi viikolle luvattu pakkasjakso näyttävät, kuinka latuosuuden lopulta käy.”

Tilanne latujen osalta on vastaavanlainen myös Ylöjärvellä. Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää sanoo, että suurin osa latuverkostosta on jo tavalla tai toisella käyttökelvoton.

”Metsässä rupeaa olemaan alueita, joilla ei tee enää mitään. On roskaista, ja osa harjualueesta sekä Haaviston ladusta on peilijäässä. Luonnonlumilatujen ylläpitoa aletaan lopetella tältä vuodelta”, Tanhuanpää sanoo.

Hiihtämään kuitenkin pääsee vielä, sillä Ylöjärven Räikän tykkilumiladulla lunta vielä riittää.

”Hieman säästä riippuu, mutta arvioin, että kaksi tai kolme viikkoa Räikällä pääsevät vielä halukkaat hiihtämään.”

Kangasalla parempi tilanne

Kangasalla latutilanne on Tamperetta ja Ylöjärveä parempi. Kangasalan kaupungin liikuntapaikkamestari Petri Elo sanoo, että latutilanne on sääolosuhteisiin verrattuna jopa hämmästyttävän hyvä.

”Jotkin avonaisemmilla paikoilla sijaitsevat latuosuudet ovat alkaneet tummua ja lumi on mennyt sohjoksi. Suurin osa laduista on kuitenkin suhteellisen hyvässä kunnossa”, Elo raportoi latutilanteesta tiistaina iltapäivällä.

Vaikka ladut eivät ole enää priimakunnossa, päälatuverkostoa ylläpidetään edelleen Elon mukaan päivittäin.

”Mutta kuinka kauan luonnonlumella hiihdetään, on arvoitus, sillä lämpöä on luvattu koko loppuviikolle. Onneksi Sorolan tykkilumiladulla hiihdetään vappuun saakka.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut