Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus valitsi jäsenet kolmeen jaostoon – katso kaikki nimet

Hallintosääntöön esitetyt muutokset siirtyvät käsiteltäväksi seuraavaan kokoukseen.

Pirkanmaan aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen Tähtien salissa 8. maaliskuuta.

21.3. 16:26

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus palautti maanantain kokouksessaan hallintosääntöön esitetyt muutokset uudelleen valmisteluun.

”Siinä ei ollut mitään dramatiikkaa, se oli ihan normaali toimenpide. Se tarkoittaa vain, että hallintosäännössä tiettyjen virkojen tehtäviä uudelleenkirjoitetaan ja täsmennetään sen keskustelun perusteella, mitä aluehallitus kävi. Totesimme kokouksessa, että kommentteja tuli niin paljon, että on parempi tehdä uusi ehdotus seuraavaan kokoukseen”, vastaava hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentie kertoo.

Toisin sanoen, sama asia vain siirtyy käsiteltäväksi hyvinvointialueen aluehallituksen seuraavaan kokoukseen.

”Virat, joita tämä koskee, ovat hyvinvointialuejohtajasta seuraavat noin viisitoista ylintä johtajan paikkaa. Tällaisia ovat esimerkiksi sotejohtaja ja pelastusjohtaja. Hallitussäännössä määritellään virkojen tehtävät. Kun muutokset on hyväksytty, virat voidaan laittaa hakuun”, Alasentie sanoo.

Jäseniä kolmeen jaostoon

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus nimesi maanantain kokouksessaan aluehallituksen kolmen jaoston jäsenet vuosille 2022–2023. Jaostot ovat henkilöstöjaosto, konserni- ja toimitilajaosto sekä asiakkuus- ja laatujaosto. Jokaisessa jaostossa on 11 aluehallituksen valitsemaa jäsentä, joilla jokaisella on yksi henkilökohtainen varajäsen. Jaoston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat aluehallituksen jäseniä tai varajäseniä.

Henkilöstöjaostoon nimitettiin varsinaisiksi jäseniksi Anneli Taina (vpj, kok.), Antti Ivanoff (kok.), Timo Tuomisto (kok.), Heidi Rytky (kok.), Ulla Kampman (pj, sd.), Lotta Hamari (sd.), Keijo Kaleva (sd.), Sami Kymäläinen (ps.), Anne Nyman (vas.), Niina Melkko (vihr.) ja Klaus Myllymäki (kesk.).

Henkilöstöjaoston tehtävänä on valmistella hyvinvointialueen henkilöstöpoliittisia sekä yhteistoiminnan ja työsuojelutoiminnan periaatteita sekä valmistella muita henkilöstöä koskevia ohjelmia ja palkitsemisperiaatteita.

Konserni- ja toimitilajaoston varsinaisiksi jäseniksi nimettiin Juho Ojares (pj, kok.), Kalervo Kummola (kok.), Katri Virkkunen (kok.), Saana Vahvelainen (kok.), Atanas Aleksovski (vpj, sd.), Marika Ala-Herttuala (sd.), Tuula Petäkoski-Hult (sd.), Lassi Kaleva (ps.), Sinikka Torkkola (vas.), Matti Helimo (vihr.) ja Reijo Koskela (kesk.).

Konserni- ja toimitilajaoston tehtävänä on esimerkiksi valmistella konsernin omistajaohjauksen periaatteita ja konserniohjetta sekä vastata konserniohjauksen ja omistajaohjauksen täytäntöönpanosta. Lisäksi jaosto valmistelee maankäyttöön ja toimitiloihin liittyviä strategisia linjauksia sekä seuraa suurten investointihankkeiden valmistelua ja toteutusta.

Asiakkuus- ja laatujaoston varsinaisiksi jäseniksi nimettiin Reeta Ahonen (kok.), Henrik Löfberg (rkp.), Pasi Viitasalo (kok.), Arto Haveri (kok.), Aila Dündar-Järvinen (sd.), Leena Mankkinen (sd.), Joni Kumlander (sd.), Lisa Wesin (ps.), Anna Kontula (pj, vas.), Perttu Jussila (vihr.) ja Hanna Holma (vpj, kesk.).

Asiakkuus- ja laatujaoston tehtävä on muun muassa arvioida järjestämisvastuun toteutumista ja valmistella kriteereitä, joilla varmennetaan järjestämisvastuun asianmukaista toteuttamista sopimukseen perustuvassa palvelutuotannossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut