Tältä tuntuu käydä armeijaa Pirkkalassa, kun samaan aikaan Euroopassa soditaan – ”Armeija ei ole enää paikka, johon mennään ja toivotaan, että päästään äkkiä pois”

”Juuri tällä hetkellä on Suomen sotien jälkeen haastavin aika olla varusmiehenä”, sanoo Varusmiesliiton puheenjohtaja. Aamulehti kysyi kahdelta Satakunnan lennostossa palvelevalta tamperelaiselta, mitä ajatuksia haastava tilanne herättää ja miten sota vaikuttaa arkeen Pirkkalassa.

Alikersantti Sulo Mäki (vas.) ja lentosotamies Sampo Häkkinen suorittavat asepalvelustaan Pirkkalassa Satakunnan lennostossa poikkeuksellisena aikana. ”Kyllähän tämä miettimään pistää, mutta en sanoisi sitä peloksi”, Mäki sanoo päättäväisenä.

Aamulehti

Satakunnan lennoston pihamaalla Pirkkalassa on rauhallista. Muutama sotilas kävelee siellä täällä. Varuskunnan viereisestä metsästä kuuluu pauketta.

Vielä muutama päivä sitten lennostolta kerrottiin Aamulehdelle, että varussotilaiden haastatteleminen ei onnistu. Esikunnasta oltiin linjattu, että heitä ei haluta vaivata Ukrainan sodasta kyselemisellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut