Vapaa-ajan rakennus paloi maan tasalle Havisevanjärven rannassa Kangasalla – ”Huomasimme nopeasti, että siellä ei ole mitään säästettävää”

Palopaikka sijaitsee Havisevanjärven rannalla Suinulan pohjoispuolella. Tulipalon havaitsi mökkinaapuri.

17.3. 20:25 | Päivitetty 17.3. 21:33

Aamulehti

Vapaa-ajan rakennus tuhoutui täysin tulipalossa torstai-iltana Havisevanjärven rannalla Kangasalla. Palopaikka sijaitsee Suinulan pohjoispuolella noin 12 kilometriä Kangasalan keskustasta pohjoiseen.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 19.17. Tulipalon havaitsi mökkinaapuri.

”Kyse on aika vanhasta mökistä, joka on ollut peruskorjauksessa jonkin aikaa. Siellä oli oltu iltapäivällä tekemässä remonttihommia ja lähdetty kotiin. Myöhemmin naapurista havaittiin, että mökki palaa lähistöllä valtoimenaan. Rakennus paloi aivan maan tasalle. Syttymissyystä en osaa sanoa mitään muuta”, päivystävä palomestari Jarno Majaniemi kertoo.

Palopaikalla ei ryhdytty sammutustoimiin lainkaan.

”Huomasimme nopeasti, että siellä ei ole mitään säästettävää, joten keskityimme suojaamaan ympäristöä ja annoimme rakennuksen palaa. Tulipalo aiheutti ainoastaan aika suuria materiaalivahinkoja”, Majaniemi sanoo.

Paikalla oli kaksi sammutusautoa, yksi säiliöauto ja johtoauto. Tulipalo ei aiheuttanut vaaraa sivullisille enää kahdeksan jälkeen illalla

”Alkuvaiheessa oli pieni riski, että lähistöllä olevat muut rakennukset olisivat olleet vaarassa, mutta saimme suojeltua ne.”

Päivitetty 17.3.2022 kello 21.33: Lisätty päivystävän palomestarin Jarno Majaniemen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut