Lastentautien päivystyksessä kirjataan nyt 15–20 prosenttia enemmän käyntejä kuin tavallisesti – Virustaudit vievät lapsia Taysiin: ”Vähän on kaikenlaista”

Erityistä ruuhkaa Taysin lastentautien päivystyksessä ei ole. Marras-joulukuussa tilanne oli toinen sen jälkeen, kun koronarajoituksia purettiin.

Lasten sairaalahoidontarve virusinfektioissa on samaa tasoa kuin yleensä tähän vuodenaikaan.

17.3. 14:36

Aamulehti

Esimerkiksi RS-virus ja norovirus eivät näy tällä hetkellä erityisesti Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin lastentautien päivystyksessä.

”Meillä on tyypillinen tilanne infektioiden osalta. Vähän on kaikenlaista, mutta mikään ei nouse erityisesti esille”, kertoo vastuualuejohtaja Tuija Poutanen Taysista.

Hän kertoo, että päivystyskäyntejä on 15–20 prosenttia enemmän kuin muutoin. Poutanen ei pidä määrää poikkeuksellisena tai sen tuomana, että koronarajoituksia puretaan.

”Voihan olla, että lapsilla on esimerkiksi koronaa, mutta lasten korona on niin lieväoireista, että se ei tule sairaalahoitoon”, hän sanoo.

Tilanne on muuttunut

Marras-joulukuussa tilanne oli toinen sen jälkeen, kun koronarajoituksia purettiin. ”Meille tuli iso huippu marras-joulukuussa. Yksi iso asia siellä oli RSV, toinen noro”, Poutanen kertoo.

Vuodenvaihteessa käyttöön otetut uudet koronarajoitukset puolestaan tasoittivat Poutasen mukaan tilanteen.

”Ehkä meillä on nyt karvan verran enemmän käyntejä kuin yleensä tähän vuoden aikaan, mutta ei mitään erityistä ruuhkahuippua”, hän tiivistää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut