Ukrainalainen äiti kirjoitti someen avunpyynnön, ja pian nokialaisperhe päätti toimia – ”Ajattelin, että täytyy jollain tavalla auttaa”

Ukrainalainen Hanna Zaitško pakeni kotikaupungistaan Puolaan äitinsä ja kahden lapsensa kanssa. Siellä ollessaan hän sai tiedon, että Lamminpään perhe Nokialla voisi majoittaa heidät kotiinsa. Nyt perheet elävät yhteistä arkea, kunnes Zaitško löytää oman asunnon. Kotimajoitusverkoston mukaan Tampereen seudulla on tällä hetkellä noin 500 kotimajoittamisesta tai majoitusten tukemisesta kiinnostunutta ihmistä.

Ukrainalainen Hanna Zaichko (vas.) liikuttuu puhuessaan hetkestä, jolloin hän saapui Lamminpään perheen luo. ”Tieto, että Zaichkon perhe majoittuu luoksemme, tuli vuorokauden varoitusajalla”, kertoo Rosanne Lamminpää (oik.). Hänen sylissään on Lamminpään perheen nuorin, 1-vuotias Pyry. Taustalla on Zaichkon lapsista nuorempi, 3-vuotias Ivan.

21.3. 6:00

Aamulehti

Kun Hanna Zaitško heräsi aamulla kotonaan Kryvyi Rihin kaupungissa Ukrainassa 24. helmikuuta, hänen aviomiehensä kertoi, että Itä-Ukrainaa on pommitettu. Zaitško suhtautui epäuskoisesti miehensä puheisiin ja kysyi, mitä uutissivustoja hän oikein luki. Kun mies näytti kuvia ja videoita pommituksista, Zaitško sydän alkoi hakata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut