Nokian Viinikanniemessä yhden rantatontin hinta kohosi yli puoleen miljoonaan euroon: ”Olemme siihen tyytyväisiä”

Viiden ensimmäisen tontin huutokauppa on päättynyt.

Viinikanniemi on luonnonkaunis paikka Nokialla. Kuva on elokuulta 2021.

15.3. 15:15

Ensimmäiset myynnissä olleet rantatontit Viinikanniemessä ovat menossa kaupaksi korkeaan hintaan. Kallein tarjous yhdestä tontista Silkkiuikunrannassa oli 505 800 euroa.

Viiden ensimmäisen tontin huutokauppa päättyi viikonloppuna. Muidenkin neljän tontin hinnat nousivat yli 400 000 euron.

”Kysyntä oli ennakkoon kovaa. Odotimme hyviä hintoja, mutta lopullista hintaa ei voi ennalta tietää. Olemme siihen tyytyväisiä”, sanoo tontti-insinööri Arto Heikkinen Nokian kaupungilta.

Korkeimpaan hintaan yltäneen tontin pinta-ala on 1 468 neliömetriä. Tontille voi rakentaa enintään 360 kerrosalaneliömetrin kokoisen, kaksi- ja puolikerroksisen asuinrakennuksen talousrakennuksineen ja enintään 20 kerrosalaneliömetrin kokoisen rantasaunan sekä laiturin.

Lue lisää: Nokian Viinikanniemeen tarjolle 20 omarantaista tonttia, joilta pääsee pulahtamaan suoraan Pyhäjärveen – Ilmakuvat ja video: Tältä entisellä leirintäalueella näyttää nyt

Tämän tontin pohjahinta oli 280 000 euroa.

Ensimmäiset kymmenen tonttia Viinikanniemessä tulivat myyntiin helmikuussa. Tonteilla on omaa rantaa. Viiden ensimmäisen tontin huutokauppa päättyi viikonloppuna.

”Tarjousten hyväksymisestä tehtiin viranhaltijapäätös maanantaina, kolmen viikon päästä päätökset ovat lainvoimaisia, sen jälkeen on kaksi viikkoa aikaa tehdä kaupat”, Heikkinen sanoo.

Seuraavien viiden rantatontin huutokauppa päättyy tulevana viikonloppuna. Jäljellä on tämän jälkeen vielä kymmenen rantatonttia ja kymmenen kuivan maan tonttia.

”Niiden myyntiajoista ei ole tehty vielä päätöksiä”, Heikkinen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut