Nokian uuden palloiluhallin rakentaminen viivästyy – Kaupunki: Ukrainan sota vaikuttanut tarjousten hintaan

Nokian uusi palloiluhalli on vastatuulessa. Rakennusurakan hankinta keskeytetään. Hallin rakentaminen viivästyy ainakin puoli vuotta.

Vanha palloiluhalli on saanut jatkoaikaa, mutta uusi on vastatuulessa.

15.3. 13:47

Nokian uuden palloiluhallin rakennusurakan hankinta keskeytetään. Kaikki saapuneet tarjoukset ylittävät reilusti hankkeelle varatun 15 miljoonan euron määrärahan, kertoo Nokian kaupunki.

Kaupungin mukaan kustannusarvio laadittiin ja hankintamenettely aloitettiin aikanaan vakaassa maailmantilanteessa. Sittemmin Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on aiheuttanut markkinoille epävarmuutta materiaalien saatavuudesta, odotuksen hintojen noususta sekä yleisen uhan maailmantalouden heikkenemisestä.

Uuden tilanteen vuoksi palloiluhallin rakentaminen ja käyttöönotto viivästyy aiemmin arvioidusta aikataulusta vähintään puolella vuodella. Suunnitelmissa oli aiemmin, että halli olisi voitu ottaa käyttöön syksyllä 2023.

Lue lisää: Nokialle suunnitellaan uutta, SM-tason mitat täyttävää palloiluhallia

Uusi palloiluhalli on tarkoitus rakentaa Nokian lukion ja Tredun ammatillisen oppilaitoksen yhteisen kampusalueen viereen Kankaantaankadulle. Kaupunki on jo tehnyt palloiluhallin tontista pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen Tredu Kiinteistöt oy:n kanssa.

Palloiluhallin olisi tulevaisuudessa tarkoitus tarjota nykyaikaiset kilpailuolosuhteet kaupungin pääsarjatasolla pelaaville seuroille sekä parantaa nokialaisten lasten, nuorten ja aikuisten liikunnan harrastamisen olosuhteita.

Tarjoukset vielä salaisia

Nokian kaupunki pyrkii turvaamaan harrastus- ja seuratoimintaa väliaikaisilla uudelleenjärjestelyillä. Kaupunki on päässyt sopimukseen Tredu Kiinteistöt oy:n kanssa nykyisen palloiluhallin purkamisen siirtämisestä vuodella ja palloiluhallin käyttämisestä ensi vuoden huhtikuun loppuun saakka.

Lue lisää: Läpimurto neuvotteluissa: Palloiluhallin purkaminen siirtyy vuodella Nokialla

Harjuniityn hallin liikuntasalia tutkitaan myös yhtenä välivaiheen vaihtoehtona peli- ja harjoituspaikaksi korisliigassa pelaavalle BC Nokialle.

Kaupungin mukaan palloiluhallin rakentamisen tarjouskilpailuun osallistui viisi yritystä, joiden tarjoukset ja tarjousasiakirjat ovat julkisuuslain mukaan salassa pidettäviä, kunnes palloiluhallin uusi hankintamenettely on saatettu päätökseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut