Taysin Sydänsairaalassa otettiin käyttöön toimenpide, jollaista ei ole nähty vielä muualla Suomessa – soveltuu sydänläppäpotilaille

Tänään käyttöön otettu uusi toimenpide on kehitetty hiippaläppävuotopotilaille, joille muut toimenpidehoidot eivät sovellu.

Sydänläppäpotilaille suunnattu uusi toimenpide tehdään nukutuksessa, ultraääni- ja röntgenläpivalaisuohjauksessa.

9.3. 17:40

Aamulehti

Tays Sydänsairaalassa on tehty tänään Suomen ensimmäiset tekoläpän asennukset katetritekniikalla, jossa tekoläppä viedään hiippaläppään sydämen kärjen kautta, tiedottaa Tays.

Tavallisin tapa hoitaa hiippaläppävuoto on avosydänleikkaus, mutta se ei Taysin mukaan sovi kaikille potilaille. Uusi toimenpide on kehitetty hiippaläppävuotopotilaille, joille muut toimenpidehoidot eivät sovellu.

”Uudella sydämen kärjen kautta vietävällä katetritekoläpällä voimme saada näille potilaille hyvän hoitotuloksen. Toimenpiteen onnistuminen vaatii kardiologin ja sydänkirurgin sekä sydänanestesiologin tiivistä yhteistyötä”, kertoo tiedotteessa Sydänsairaalan interventiokardiologian toimintopäällikkö Anna Tahvanainen.

Ennen mahdollista toimenpidettä tehdään kattavat esitutkimukset sen soveltuvuuden selvittämiseksi. Toimenpide tehdään nukutuksessa, ultraääni- ja röntgenläpivalaisuohjauksessa.

”Rakenteellisten sydänsairauksien toimenpidehoidoissa tapahtuu jatkuvaa kehitystä. Uusien toimenpidetyyppien käyttöönotolla pyrimme vastaamaan sydänpotilaiden kasvavaan hoidontarpeeseen”, Tahvanainen toteaa tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut