Kysyimme kuudelta Pirkanmaan aluevaltuutetulta, mikä on kevään tärkein päätös?

Pirkanmaan hyvinvointialueen uusi aluevaltuusto aloitti työnsä tiistaina. Kysyimme kuudelta aluevaltuutetulta, mikä on tärkein päätös, joka tulee kevään aikana pöydälle. Pyysimme tuoreita aluevaltuutettuja myös arvioimaan, minkä verran aikaa luottamustehtävän hoito vie viikkotasolla.

8.3. 22:15

Aamulehti

Minna Minkkinen (vas.). ”Tärkeimmät päätökset ovat hallintosääntö ja strategia sekä erilaiset luottamustoimet, mitä päätetään perustaa. Olen ensimmäiset 1,5 vuotta valtuutettuna ja menen sitten aluehallitukseen. Olen lisäksi strategian ohjausryhmässä, joten kyllä niihin 4–5 tuntia viikossa menee.”

Leena Kostiainen (kok.). ”Tärkein on strategiatyö, joka aloitetaan tässä kevään aikana. Olen varautunut käyttämään paljon aikaani, sillä olen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Nyt alussa näihin tehtäviin on mennyt parikymmentä tuntia viikossa, mutta jatkossa ehkä kymmenisen tuntia.”

Sirpa Pursiainen (kd.). ”On tärkeintä, että siirtovaiheessa kaikki ihmisten palvelut toimivat nykyisellään. Yksittäisistä asioista tärkein on hyvinvointialuejohtajan valinta. Se paaluttaa, miten tätä koko organisaatiota lähdetään johtamaan. Olen karsinut muita luottamustoimiani, jotta on tähän aikaa.”

Karoliina Kähönen (lkn). ”Tärkein päätös on yhteinen strategia. Se antaa raamit sille, miten lähdemme tätä työtä tekemään. Nyt alkuvaiheessa tärkein on hallintosääntö. Käytän aikaa niin paljon, mitä tämä tehtävä tulee vaatimaan ja alussa aikaa kuluu varmasti paljon. Olen puolueeni ainoa aluevaltuutettu, joten työtä riittää.”

Atanas Aleksovski (sd.). ”Tärkeintä on saada toiminta käyntiin, päättää hallintosääntö, valita tärkeät viranhaltijat ja valmistella strategiat. Ensi vuonna, kun palvelut siirtyvät hyvinvointialueelle, kaiken pitää olla kunnossa. Minulla ei tällä hetkellä ole muita luottamustehtäviä, joten aikaa riittää hyvin.”

Kauko Turunen (kd.). ”Tärkeintä on talous ja rahojen riittävyys. Kyllä tähän työhön varmaan päivä viikossa kuluu. Jos mahdollista, niin haluan myös kiertää maakuntaa.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut