Dieselin hinta Pirkanmaalla paikoin jo yli kaksi euroa litralta – Polttoainekauppias ei usko hintojen laskuun: ”Enemmän nousupainetta kuin bensiinissä”

Polttonesteiden hinnat ovat kohonneet ja viikon sisällä varsinkin dieselin hinta on noussut huomattavasti. Syy löytyy Venäjästä.

Dieselin hinta on ylittänyt Pirkanmaalla paikoin jo bensan hinnan. Polttoaineiden hintoja tiistaiaamuna Nokialla ja Tampereen Viinikassa.

8.3. 19:00

Aamulehti

Dieselin hinta hipoo tällä hetkellä 95E-bensiinin hintaa tai on paikoin jopa sitä kalliimpaa.

”Dieselistä on niukkuutta maailmanmarkkinoilla, kun raaka-aineen osto Venäjältä on keskeytetty”, sanoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Viksten.

Suomeen tuodusta raakaöljystä suurin osa on ollut peräisin Venäjältä. Neste kertoo sivuillaan, että se on korvannut suurimman osan venäläisen raakaöljyn hankinnastaan muilla raakaöljyillä, kuten Pohjanmeren öljyllä.

Viksten sanoo, että dieselin hinta on noussut viikon sisällä hurjasti, ja siihen kohdistuu tällä hetkellä enemmän nousupainetta kuin bensiiniin.

Maailmanpoliittinen tilanne on Ukrainan sodan vuoksi sellainen, että polttonesteiden hinnan laskua ei todennäköisesti ole näköpiirissä lähiaikoina.

”Tilanne on ennakoimaton ja kaikille uusi”, Viksten sanoo.

Keskihinta yli 2,1 euroa

Bensa-asemilla on käynyt asiakkaita entiseen malliin.

”Isoa muutosta asiakasmäärissä ei ole toistaiseksi näkynyt”, toimialajohtaja Ville Jylhä Pirkanmaan osuuskaupasta sanoo.

Suomessa autoillaan tarpeeseen, siksi ajamista on hankala vähentää. Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa sanoo, että autoa käytetään tarpeeseen, koska isossa osassa Suomea henkilöauto on ainoa väline päästä kauppaan, töihin, kouluun tai harrastuksiin. Suomalainen ajaa autolla keskimäärin noin 50 kilometriä päivässä.

Polttoaineet.net-sivuston mukaan Tampereen seudulta 8.3. hinnat löytyivät ABC Myllyhaasta Pinsiontieltä, jossa 95E maksoi 2,159 ja diesel 2,159 euroa litralta. ABC Prisma Lielahdessa litrahinnat olivat 95E:llä 1,997 euroa ja myös dieselillä 1,997 euroa. ABC Prisma Koivistonkylässä oli eroa hinnassa, sillä 95E maksoi 2,019 euroa/litra ja diesel 1,999 euroa litralta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut