Pirkanmaan aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa – sote-muutosjohtajalta huomio päivämäärästä: ”Sattuma vai harkittu teko”

Aluevaaleissa tammikuussa valittu Pirkanmaan aluevaltuusto järjestäytyi ja teki muun muassa henkilövalintoja ensimmäisessä kokouksessaan. Aamulehti näytti suoran lähetystä kokouksesta tässä jutussa.

Pirkanmaan aluevaltuuston ensimmäinen kokous pidetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksen Tähtien salissa 8. maaliskuuta. Sali kuvattiin 20. joulukuuta 2021.

8.3. 12:07

Aamulehti

Pirkanmaan 79-jäseninen aluevaltuusto kokoontui tänään ensimmäistä kertaa. Historiallinen kokous pidettiin Tampereen messu- ja urheilukeskuksen Tähtien salissa.

Pirkanmaan sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala kiinnitti tviitissään huomiota siihen, että tänään on kulunut päivälleen kolme vuotta siitä, kun Juha Sipilä (kesk.) pyysi hallituksensa eroa sote-uudistuksen kaaduttua.

Aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen ohjelmassa oli muun muassa aluevaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali sekä aluehallituksen vaali. Valtuusto päätti myös Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan viran perustamisesta.

Iältään vanhin aluevaltuutettu, eli kokoomuksen Kalervo Kummola johti puhetta siihen saakka, kunnes valtuusto on valitsi itselleen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. Aluevaltuuston puheenjohtajaksi oli ehdolla Lauri Lyly (sd.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Miko Bergbom (ps.).

Tallenne kokouksesta:

Korjaus: 8.3. kello 12.49 korjattu tekstiin, että Juha Sipilän eropyynnöstä on kolme eikä kaksi vuotta.

Lue lisää: Pirkanmaalla pidetään tänään historiallinen kokous – Katso, ketkä ovat ehdolla aluehallitukseen, valiokuntiin ja muihin toimielimiin

Lue lisää: Katso tästä jokaisen Pirkanmaan aluevaltuutetun sidonnaisuudet – Valtuustossa saattaa kyteä jääviyspommi: ”Kotiinpäin vetämistä ei voida hyväksyä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut