Yksi ruoka on nyt erittäin suosittu Tampereella: ”Ne suorastaan lentävät kaupoista ulos” – Katso, mitkä ruuat ovat nyt suosittuja kotikunnassasi ja testaa, jäivätkö ruoka­tottumuksesi 90-luvulle

Ruokakauppojen valikoimissa on tapahtunut hämmästyttävän suuri muutos vain 15 vuodessa. Selvitimme, mitkä ruuat ovat nyt suosittuja eri kunnissa Pirkanmaalla. Esimerkiksi kasvipohjaiset juomat ovat iso hitti Tampereella ja Pirkkalassa. Tamperelaisen kasvissyöjän Pihla Ruusukallion ja parkanolaisen äidin Maaret Niemen ostoskorit eroavat toisistaan merkittävästi. Testaa, ovatko omat ruokavalintasi trendikkäitä.

Aamulehti kävi parkanolaisen Maaret Niemen kanssa tekemässä viikon ruokaostokset Parkanon K-Supermarketissa. Ostoskärryihin päätyi esimerkiksi monta litraa maitoa sekä kalapuikkoja, leipää, makkaraa ja viiliksiä. Niemellä ja hänen puolisollaan on kolme poikaa, joten ruokaa kuluu paljon. Ruuan on oltava sellaista, jota lapset varmasti syövät.

16.4. 6:00

Aamulehti

Suomalainen ruokakulttuuri on mullistunut viime vuosikymmeninä. Vielä 1990-luvulla ruokapöydissä tarjottiin usein jauhelihakastiketta, kinkkukiusausta ja nakkikeittoa. Ruokajuomaksi valittiin maitoa. Nyt monet perheet ovat löytäneet sushin marketeista, ja se on jo monen lapsen lempiruokaa. Myös lihattomat vaihtoehdot, kuten härkis ja nyhtökaura, ovat yhä useammin osa perheiden arkiruokaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut