Kangasalla on satoja rakentamattomia omakotitontteja, joista on haluttu pitää kiinni vuosikymmeniä – Sitten kaupunki nosti veroa ja alkoi tapahtua

Kangasalla on reilu 600 rakentamatonta omakoti- tai kaupunkipientalotonttia. Kiinteistöveron korotus sai tonttikauppaan vauhtia viime vuonna. Osa kuitenkin koki, että veronkorotukset vievät heidän kasvimaansa.

Kangasalan Ruutanassa on paljon rakentamattomia pientalotontteja. Kun kaupunki vuonna 2021 nosti rakentamattoman kiinteistön veroprosentin kahdesta neljään, yksityiset tonttien omistajat alkoivat myydä tontteja.

11.3. 6:30

Aamulehti

Korona-ajan pientalobuumi on saanut tonttikaupan käymään Kangasalla myös sellaisilla alueilla, jossa tontit ovat odottaneet ostajaansa useita vuosia.

Vaikka tonttikauppa on vilkastunut, Kangasalla on tällä hetkellä noin 600 rakentamatonta omakoti- tai kaupunkipientalotonttia. Merkittävä osa näistä tonteista on yksityishenkilöiden omistuksessa ja sijaitsevat ympäri päätaajamaa. Ruutanassa rakentamattomia tontteja on kuitenkin muihin alueisiin verrattuna paljon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut