Pirkanmaan Teboil-yrittäjät pitävät heihin kohdistuvaa boikottia kohtuuttomana: ”Suurin vahinko koituu suomalaisille yrittäjille ja työntekijöille”

Monet toimijat ovat ilmoittaneet boikotoivansa Teboilia, koska sen omistaa venäläinen energiajätti Lukoil. Suomalaisyrittäjät kertovat olevansa itsenäisiä yrittäjiä, joiden myymä polttoaine ei tule venäläiseltä Lukoililta, vaan Lukoil ostaa sen Nesteeltä Suomesta. Yrittäjien mukaan koko Teboil-ketju tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, joten boikotin kohde on väärä.

Lehtisen veljesten pyörittämä Pirkkalan Teboil on toiminut jo 40 vuotta. Arkistokuva on vuodelta 2017, jolloin se valittiin Pirkanmaan parhaaksi huoltoasemaksi Aamulehden Moro-liitteen järjestämässä äänestyksessä.

27.2.2022 13:51

Aamulehti

Autoliitto ja karavaanareita edustava SF Caravan irtisanoivat yhteistyösopimuksensa Teboilin kanssa protestina Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. Teboilin emoyhtiö on venäläinen energia-alan suuryhtiö Lukoil.

Kyse on merkittävästä asiakasryhmästä, sillä Autoliittoon kuuluu noin 130 000 suomalaista ja SF Caravanilla on lähes 67 000 jäsentä. Yhteistyösopimukseen Teboilin kanssa on kuulunut alennus polttoaineista näiden yhdistysten jäsenille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut